• KORT NIEUWS • Tsjechië

• Van de redactie • Daar waar Italië, San Marino, Oostenrijk en Hongarije besloten om mee te doen aan het songfestival, gaat Tsjechië nog toch echt definitief afhaken. Vorig jaar besloot de Tsjechische omroep CT al om niet deel te nemen aan de editie van 2011 in Düsseldorf en daaropvolgende edities. Maar nu heeft de omroep ook besloten om het festival dit jaar in z’n geheel niet uit te zenden.

Redenen voor het compleet terugtrekken zijn onder andere de zeer slechte prestaties van Tsjechië in 2007, 2008 en 2009 (Respectievelijk laatste, één na laatste en laatste in de halve finales). Ook het draagvlak onder de Tsjechische bevolking voor het liedjesfestijn is nauwelijks meer aanwezig.

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”icon_link” float=”left”]


1 Comment


  1. // Reply

    Jammer, muzikaal gezien hebben ze meer interessants te bieden dan de gemiddelde deelnemer. Persoonlijk vond ik de Tsjechische bijdragen bijna zonder uitzondering prima te pruimen en vond juist dat ze zo lekker ‘eigen’ waren. Je doet toch vooral ook mee omdat je trots bent op je eigen muziekcultuur? Kan me wel voorstellen dat de resultaten niet echt motieveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *