•LIVE• Common Linnets in Vogelvlucht (2)

Ondanks alle lofzang na de eerste repetitie vond de Nederlandse delegatie dat er nog wat aanpassingen gemaakt moesten worden. En het moet gezegd, ook deze aanpassingen in het totaalplaatje pakken goed uit. • Door: Dennis van Eersel •

Het eindshot, waarin de kleur wit overheersend was, is vervangen waardoor het meer past in het geheel. Ook de achtergrond past inmiddels qua kleuren meer in het geheel. De Nederlandse inzending is uniek, met een extreem close cameravoering. Eigenlijk hebben we niets dan complimenten over voor de wijze waarop The Common Linnets hun ‘Calm after the storm’ in beeld brengen.

Ik ben overigens het meest positief van onze hele redactie. De Nederlandse inzending is in het deelnemersveld van dit jaar zo uniek, dat ik het zelfs niet volledig uitsluit dat “we” het songfestival winnen. Daarmee zeg ik niet dat Ilse & Waylon een favoriet zijn, maar een outsider met een eindranking tussen plek 4 en 10 acht ik realistisch. Toch is het een groot compliment dat collega’s Steef en Erik zelfs gingen mee filosoferen of het festival in Rotterdam of Amsterdam gehouden moet worden. Mijn voorkeur mag duidelijk zijn: Ahoy is de enige optie voor het songfestival in Nederland.

hans pannecouckeDat is nog toekomstmuziek. Eerst terug naar het hier en nu. Want er is ook een punt van kritiek. Wij hadden graag gesproken met Hans Pannecoucke, de regisseur die topwerk heeft geleverd. Hij werkt al jaren samen met Ilse DeLange. Ook heeft hij de beeldregie gedaan van meerdere registraties van Symphonica in Rosso. Van de TROS mogen wij hem niet voor de camera of microfoon halen.

‘De focus moet liggen op de artiesten, dus wij willen het niet,’ zegt Emmelie Sickinghe, Head of Delegation van de Nederlandse delegatie. Maar of Sickinghe het nu wil of niet: Pannecoucke is hét verhaal op dit moment. In positieve zin, nota bene. Zelf wilde de regisseur dan ook graag met ons praten – maar niet zonder toestemming van de delegatie.

Ik blijf het een extreem slechte zaak vinden dat de TROS journalisten hun werk belet. Op het Eurovisie Songfestival heeft een journalist uit Wit-Rusland meer persvrijheid, dan een journalist uit Nederland. Ik zou bijna gekscherend zeggen dat het goed is dat veel mensen in Nederland zich niet druk maken om het songfestival. De TROS zorgt er anders voor dat “we” heel snel weer af zijn van die eerste plek op de wereldranglijst van persvrijheid.

The Common Linnets kunnen weinig doen aan die nare trekjes van de TROS, dat officieel is gefuseerd met de AVRO. In de huidige Nederlandse delegatie is van die fusie nog weinig te merken. Ilse & Waylon doen gelukkig hun eigen ding en dat doen ze weergaloos. Komende dinsdag zal de rest van Nederland en Europa dat ook kunnen zien. En dan mogen we trots zijn, net zoals we dat bij andere sportevenementen op onze vertegenwoordigers zijn.

Bekijk hieronder de persconferentie die Ilse DeLange en Waylon vrijdagavond hebben gegeven:


7 Responses to “•LIVE• Common Linnets in Vogelvlucht (2)”

 1. Roald says:

  Prachtig wat The Common Linnets in Kopenhagen weten neer te zetten; alle hulde aan de professionaliteit van Ilse, Waylon en hun team!:) Keep the faith:)

 2. Karin says:

  Wat vreemd, als deze meneer zelf wel wil. De focus ligt iig op de artiesten, maar dit is een achtergrondverhaal. Precies wat bij jullie zou passen. Jammer hoor

 3. Karin says:

  Maar laat je niet door de Tros gek maken. Jullie doen het hartstikke goed daar en ik lees graag alle stukken!
  En ik ben ook blij dat “de artiesten” het zo goed doen!

 4. Karin says:

  En dat laatste weet ik dan weer van jullie. ( sorry, heb n beetje ruzie met computer. had dit in 1 reactie willen zetten)

 5. eric says:

  De tros heeft gelijk. Alle focus op de artiest en het plaatsen voor de finale . Dit heet merk strategie en ESF magazine moet nu niet gaan doen of ze overal verstand van hebben ( hoewel wel veel verstand van songefstival !!! )

  • Pim says:

   Wat een onzin. Journalisten moeten toch gewoon hun wrk kunnen doen?

  • Hendrik says:

   ESF-magazine werkt met man en macht aan een goede website en petje af daarvoor.
   Juist zo’n interview zou helemaal bij onze website passen. Erg jammer dat het niet
   mocht van de delegatie. Hopelijk wordt dat beter als er een fusie is van AVRO en TROS

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *