•LIVE• Dag 2 van Dennis en Joan

Ook Joan Franka is inmiddels veilig aangekomen in Bakoe. Morgenochtend gaat ze voor het eerst repeteren. Waarschijnlijk nog niet in haar indianentooi en –jurk, al doet de Nederlandse TROS-delegatieleider er nog geheimzinnig over. Door: Dennis van Eersel

Mijn ervaring met het songfestival leert dat het gebruikelijk is dat landen de eerste repetitie gebruiken voor soundchecken en aanpassing van camerashots via de regisseur. De daadwerkelijke kleding is vaak pas te zien tijdens de dress-rehearsals, daags voor de grote show.

Er zijn ook uitzonderingen. Zo hadden de Russische oma’s hun gewaden al aan. Wat een complete chaos in het perscentrum. Alle voormalige Sovjet-landen gaan houden van de voor hun herkenbare oma’s. Dat ze niet kunnen zingen en dat het lied en de act schadelijk is voor de imago van het songfestival, zal niemand interesseren.

Dat ik al anderhalve dag niets dan fruit heb gegeten, al nog minder mensen interesseren. Toch was ik er blij mee dat het restaurant naast het perscentrum vanavond is geopend. Al blijft de beveiliging vreemd geregeld in Azerbeidzjan. De bedoeling was dat ik door een gesloten hek naar binnen zou gaan. Ik volgde de route langs het hek en belandde via de achteringang in de keuken.

Ja, er kwam de nodige beveiliging op mij af. Nee, ik heb geen blauwe plekken. Eigenlijk raakte ik zelf meer gestresst van de situatie dan de aanwezige politie en beveiligers. Hoe meer ik erover nadenk: juist door de overdaad aan politie op de straten durft niemand iets uit te halen in dit land. Volgens mij ben je nergens ter wereld zo veilig als in Bakoe. Toch blijft de onderbuik iets anders roepen, met name door de verhalen die ik voorafgaande aan mijn reis heb gehoord.

Verslaggever Dennis van Eersel is namens de regionale omroep RTV Rijnmond en ESF Magazine in Bakoe om verslag te doen. Als eerste lid van ons team is hij gearriveerd in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Elke dag lees je in zijn rubriek hoe de dag van Joan Franka en hemzelf is verlopen.


7 Comments


 1. // Reply

  De verslagen van de nummers en nu ook van Dennis zijn wel heel karig. Heb meer het idee dat het gewoon een snoepreisje is en we schrijven een paar zinnen en hup de euro kroeg in 🙂


 2. // Reply

  maar ja gezien de reacties en coments ben ik ook de enige die het leest waarschijnlijk. Voor de reacties moet je duidelijk bij songfestivalweblog.nl zijn


 3. // Reply

  Ik ben hier namens Rijnmond, deze website doe ik ernaast. Voor de rest betaal ik alles zelf en de Euro Club ben ik nog niet geweest, ik kom echt voor de journalistieke kant en niet zozeer het hele fan-gebeuren. Jammer dat je weer zo negatief bent zonder alle feiten te kennen, maar dat is je goed recht


 4. // Reply

  Dennis ga gewoon lekker door,ik vind je stukjes heerlijk om te lezen. Succes en veel plezier daar,gr Jack


 5. // Reply

  Joan al gezien in haar indianentooi? Vraag me af waarom,dit gaat Europa niet begrijpen. GR Jack


 6. // Reply

  Dennis, goed zo vooral doorgaan. Met leuke,
  goede en leesbare stukjes.
  En oh ja, Eric ik zou zeggen gewoon niet meer inloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *