•LIVE• Dag 3: Letland, San Marino, Macedonië & Azerbeidzjan

Tot en met donderdag vinden de eerste set repetities plaats van de halve finalisten. Niet vanuit de Malmö Arena, maar vanuit de bioscoopzaal in de Euroclub. Vandaag is het de beurt aan de eerste 8 landen uit de tweede halve finale.

Fanfavoriet San Marino komt langs. Misschien kan Macedonië nog roet in het eten gooien voor Azerbeidzjan? En kan Letland nog verrassen? Lees onze rolling blog hieronder:

VLAG - Letland LETLAND:
Glitteruniformen en veel high-tech instrumenten op het podium bij ‘Here we go’ uit Letland. Vocaal is het in orde, maar het lied blijft redelijk zwak en dun. Dat kan zelfs deze repetitie, die absoluut boven verwachting is, niet verhullen. Zelfs met deze goede uitvoering kan Letland het weleens erg moeilijk krijgen om zich te kwalificeren.


VLAG - San MarinoSAN MARINO:
Valentina begint haar lied klein, liggend op de grond met twee achtergrondzangeressen. Daarna speelt zij wat met haar glazen bol, voordat bij het uptempo gedeelte de zangeres haar kleding uit zal trekken en ze in een rode jurk richting de climax van het lied gaat. Vocaal een prima repetitie van San Marino maar het blijft twijfelachtig of dit vanaf startplek twee voldoende impact maakt om het land voor het eerst aan een finaleplaats te helpen.


VLAG - VJR MacedoniëMACEDONIË:
Zanger Vlatko heeft een mooie stem maar het nummer komt in het Engels minder goed uit de verf. Er zijn wel meer kleine aanpassingen gedaan, ook in de muziekband. Deze veranderingen komen het lied niet ten goede. De overgang van het Engels naar de zigeneurzang is een mismatch. De entree en performance van Esma wekt bovendien eerder verbazing dan waardering en ze is vocaal niet sterk. Wij hadden veel meer verwacht van Macedonië, het is nog erg rommelig en onvoldoende .


VLAG - AzerbeidzjanAZERBEIDZJAN:
Na drie zwakke repetities wordt het ruimschoots gecompenseerd door Azerbeizjan. Een vocaal vlekkeloze uitvoering van ‘Hold me’ maar nog belangrijker, een extreem goed uitgekiende act. Farid staat op een glazen box, met daarin een man die alles in zijn spiegelbeeld volgt. Heel moeilijk om uit te voeren en des te knapper dat dit bij de eerste repetities al feilloos lukt. Op het einde komt er nog wat interactie met een vrouw in een rode jurk en worden er gekleurde snippers in de glazen box geblazen. Azerbeidzjan zou zich weer kunnen mengen in de strijd om een plek op het erepodium op zaterdag.


[Volg de repetities van alle 39 deelnemende landen in Malmö ••LIVE•• het kritische online songfestivalmagazine ••ESF Magazine••. De redactie probeert een zo kritisch en objectief mogelijk oordeel te vellen over onder andere zang, het lied, de visuals, choreografie en nog andere elementen die de kansrijkheid van het totaalplaatje kunnen vergroten. De dag wordt afgesloten met een ‘stand van zaken’ van de landen en eventuelekwalificatiekansen. Disclaimer: De foto’s en eventuele video’s zijn eigendom van ESCdaily.com en de European Broadcasting Union.]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *