•LIVE• Dag 4: Griekenland, Israël, Armenië & Hongarije

We ronden de eerste set repetities vandaag af, waarna morgen alle landen uit de eerste halve finale voor de tweede keer opmoeten. Eerst dus nog verslag vanuit de Euroclub met vanmorgen Griekenland, Israël, Armenië (met een Black Sabbath-sausje) en Hongarije

De eerste verrassingen zijn sinds gisteren uit de mist opgedoemd. Want Azerbeidzjan wist een typische festivalballad om te vormen tot een heuse kandidaat voor de winst. Gaat dat de volgende set landen ook lukken? Eerst Griekenland en post ook vooral jullie reacties:

VLAG - GriekenlandGRIEKENLAND:
Het begin en het einde van de Griekse act is al zoals zij het willen, alleen het middelste gedeelte (met lichtgevende gitaren) moet nog verbeterd worden. De artiesten kijken net te laat naar de camera’s waardoor het rommelig over komt. Een degelijke repetitie van de Grieken, het is wat er vooraf van verwacht kon worden. Na de ballad uit IJsland komt de drukte van ‘Alocohol is free’ goed uit de verf.

VLAG - Israël ISRAËL:
De Israeliërs doen een exacte kopie van hun uitvoering tijdens K’dam. We krijgen dus we kunnen verwachten: een prima authentieke Israelische staging, in de stijl van nummers als ‘Milim’ en ‘Time to say goodbye’. De zang is perfect. Als Moran het niveau van de repetities haalt op de grote avond dan gaat zij met gemak naar de finale. Of het lied daar een echte topnotering kan behalen valt te bezien, omdat de compositie iets te mild kan zijn.

VLAG - ArmeniëARMENIË:
Een wat lauwe opvoering van ‘Lonely planet’. Een statisch en wat saaiig geheel dat niet heel sterk over komt. De zang is goed maar ondanks dat zanger Gor de camera’s weet te vinden komt hij weinig charismatisch over. De vergelijking met het optreden van de 3JS is al gemaakt in het perscentrum. Armenië lijkt in de problemen te zitten.

VLAG - HongarijeHONGARIJE:
Een flinke tegenvaller dan uit Hongarije. Zanger Alex maakt een ongeinteresseerde indruk, er lijkt niet te zijn nagedacht over het beeldplaatje en de zang is zwak in deze doorloop. Op basis van deze repetitie is kwalificatie uitgesloten en zou Hongarije weleens richting de laatste plaats kunnen gaan. Wij zetten een kruis door dit nummer, waarvan de studioversie voor veel van onze redacteuren wel een favoriet is. Maar het gaat om de live-uitvoering op televisie.

[Volg de repetities van alle 39 deelnemende landen in Malmö ••LIVE•• het kritische online songfestivalmagazine ••ESF Magazine••. De redactie probeert een zo kritisch en objectief mogelijk oordeel te vellen over onder andere zang, het lied, de visuals, choreografie en nog andere elementen die de kansrijkheid van het totaalplaatje kunnen vergroten. De dag wordt afgesloten met een ‘stand van zaken’ van de landen en eventuelekwalificatiekansen. Disclaimer: De foto’s en eventuele video’s zijn eigendom van ESCdaily.com en de European Broadcasting Union.]


4 Comments


 1. // Reply

  Armenie gaat wel door, altijd. En Hongarije klonk bij het inzingen op het filmpje wèl goed. Dus problemen met het geluid in de grote zaal? Kan misschien nog opgelost worden. Nu hoorde je dat meisje helemaal niet en dat was jammer.


 2. // Reply

  En leuke achtergrond trouwens bij Hongarije


 3. // Reply

  Ik…ik vind het lastig met Hongarije. Deze ‘ongeïnteresseerdheid’ hoort ook wel erg bij het nummer. En het zou misschien daarom sympathie op kunnen wekken. Maar vooral bij deze inzending zal ByeAlex dan wel degelijk meer de camera op moeten zoeken. Borderliner nu.


 4. // Reply

  Ik denk niet dat we Hongarije bij voorbaat al moeten uitsluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *