•LIVE• Dag 5 van Dennis en Joan

Een bijzonder leuke dag vandaag Voor Joan Franka. Zij is op verkenningstocht door Bakoe gegaan. Pas na de repetities zal ook de redactie van ••ESF Magazine•• je meer van deze bijzondere stad laten zien. • Door: Dennis van Eersel •

Wat opvalt aan Bakoe, is dat de stad veel ijkpunten van andere wereldsteden heeft gekopieerd. Het Louvre-metrostation is daar een duidelijk voorbeeld van. Maar behalve die toeristische trekpleisters heeft Bakoe ook een omgeving met veel water en berggebieden. In de omgeving van zo’n rotsvlakte is Joan Franka dan ook in de make-up gezet voor een fotoshoot voor de officiële website van de TROS.

Zelf ga ik ook de stad nog beter bekijken en ook de buitengebieden. Op maandag staat een trip gepland naar een nieuw aan te leggen havengebied in Bakoe, waar een Rotterdams bedrijf bij betrokken is. Ook ga ik nog spreken met een Azerbeidzjaanse journaliste, die een tijd in Rotterdam heeft gewerkt. Zij heeft een erg interessant verhaal te vertellen, over alles wat zij mist aan haar vaderland als zij er niet is. Het belooft een warm betoog over Bakoe te worden, wat geen kwaad kan tussen de vele negatieve verhalen die er zijn. Natuurlijk zijn er misstanden in Azerbeidzjan, er staat nog een afspraak met een medewerker van Amnesty International op de planning, maar de andere kant van dit nog jonge land blijft vaak onderbelicht.

Morgen ontmoet ik Joan weer, nadat zij voor haar tweede repetitie in het perscentrum komt om tekst en uitleg te geven. Zondag ontmoet de aanwezige pers haar in een andere setting, als de Nederlandse delegatie een feest geeft in een restaurant langs de boulevard van Bakoe. Er zullen bijzondere hapjes zijn en natuurlijk veel muziek. De jamsessies van de 3JS van vorig jaar vielen goed in de smaak. Het zou leuk als Joan ook iets van haar muzikaliteit gaat laten zien en horen.

Voor mij is het een bijzondere ervaring om een keer daadwerkelijk aanwezig te zijn bij het Eurovisie Songfestival. Sommige delegaties doen aparte dingen om in de publiciteit te komen. Zo ben ik met Steef uitgenodigd door de Georgische delegatie voor hun privéfeest van vanavond. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten, maar ben zeer benieuwd. Morgenochtend praat Steef jullie bij over onze belevenissen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *