•LIVE• Dag 6 van Dennis en Joan

Dag zes in Bakoe, Ik heb het gevoel hier al drie weken te zijn, maar het mag van mij nog veel langer duren. Deze dag stond in ieder geval in het teken van de tweede repetitie van Joan Franka. • Door: Dennis van Eersel •

Nog voordat Joan aan haar repetitie was begonnen kwam er al nieuws uit het Oranje-kamp naar buiten. De songfestival-pagina van de TROS bracht de eerste beelden naar buiten van de kledingkeuze van Joan. De lichtblauwe jurk die is ontworpen door Victor van Westering en haar bijpassende schoenen kwamen uit de kledingkast in Bakoe tevoorschijn, terwijl Joan de tv-ploeg een rondleiding gaf.

Die had ze ook aan bij haar tweede reeks van repetities. Ik ben nog steeds erg in dubio over onze kwalificatiekansen. Sowieso zie ik dat de Nederlandse delegatie stappen heeft gemaakt in hun wijze van voorbereiden. Deze lijn van selecteren, uitwerken en presteren nog drie vasthouden en het komt goed, is mijn overtuiging. Dit jaar kan het, door de zeer sterke bijdrages die nog volgen in de tweede halve finale, ook misgaan voor Joan. Hopelijk loopt het goed af.

Op de persconferentie na afloop was Joan zoals we haar deze week hebben leren kennen: sympathiek en charmant. Er kwamen niet veel vragen van de nationale en internationale pers, waardoor ze vooral haar muzikaliteit liet zien en horen. Er werd veel gezongen door Joan.

Sommige fans in de zaal konden dat bijzonder waarderen. Er was er zelfs één supporter die begon te joelen als een indiaan. Deze man, laten we hem voor het gemak Erik noemen, stond recht achter mij. Het trommelvlies in mijn rechteroor heeft mogelijk wat lichte schade. Niet erg genoeg om mijn aanwezigheid morgen bij de repetities in de Crystal Hall in gevaar te brengen.

Voor mij is het een bijzondere ervaring om een keer daadwerkelijk aanwezig te zijn bij het Eurovisie Songfestival. Sommige delegaties doen aparte dingen om in de publiciteit te komen. Zo ben ik met Steef uitgenodigd door de Georgische delegatie voor hun privéfeest van vanavond. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten, maar ben zeer benieuwd. Morgenochtend praat Steef jullie bij over onze belevenissen.


2 Comments


 1. // Reply

  Als nederland zich niet gaat plaatsen voor de finale dan garandeer ik je dat de populariteit verder zal afnemen. Groot compliment aan joan dat het op dit moment in Nederland is TOEGENOMEN. Ook de neutrale kijker en soms negatieve kijkers zijn erg positief gestemd. De telegraaf en diverse kranten en tv programma’s geloven heilig in plaatsing naar de finale.
  Komt erbij dat rusland en irland met idiote acts voor zeker naar finale gaan en als je dan uitgeschakeld wordt is 1+1 echt 2 !!!!!!!
  teksten als we zitten in de sterke halve finale helpen echt niet want dat brult Cornald Maas al jaren. Slechte start positie kan echt dan echt niemand schelen. Echt ik hoop voor het Nederlands songfestival dat we 10e worden in de halve finale DAT IS MARK MY WORDS ECHT NOODZAKELIJK !!!


 2. // Reply

  wat ik me wel steeds meer afvraag . In dit veld had chocolate het beter gedaan ??? Ik denk dat de staving en Led ideaal was geweest . Ik denk dat Pearl geen schijn van kans had gehad in dit ballad geweld .
  En had tim geen beter liedje dan malta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *