•LIVE• Dag 7, Alle repetities op een rij

We doen verslag vanuit de persruimte vandaag, maar niet vanuit de Malmö Arena. Want net als met de halve finalisten, krijgen ook de 6 al geplaatste finalisten de gelegenheid om hun repetities achter gesloten deuren af te werken. Als het geluid en beeld goed is, proberen we zo accuraat mogelijk verslag te doen van de doorlopen op de LED-schermen.

6.VLAG - ItaliëITALIË:
Met een zwart hoedje, dito leren jack en een baardje staat Marco helemaal alleen op het podium. In het donkerblauw met gouden sterretjes (lampen) Heel sober, maar mogelijk de winnaar bij de vakjury? Zou maar zo kunnen omdat het wel heel puur overkomt. Alleen de ogendraaierij is misschien wat irritant.
Impressie: tekst

5.VLAG - Verenigd KoninkrijkVERENIGD KONINKRIJK:
Bonnie staat er een beetje bij al Alla Pugatcheva. Tyler beweegt teveel, waar stilstaan beter over zou komen. Aan het einde loopt ze naar het kleine podium dat dan omhoog gaat. De zang valt nog mee, maar is niet heel overtuigend. Slechts bij vlagen hoor je haar oude schuurpapierstem terug.
Impressie: tekst

4.VLAG - ZwedenZWEDEN:
Alweer een rood/blauw/roze belichting. Het podium kent nu een klein heuveltje waarover heen gelopen en gedanst wordt. Alle kleding is in beige met daarover wit. De zang is elke doorloop keurig in orde. Aan het einde een vuurwerkregen zoals bij ‘Running scared’. De act zal er niet uitspringen, maar komt wel sympathiek over.
Impressie:

3.VLAG - DuitslandDUITSLAND:
Duitsland gaat het niet maken. Het middenstuk is saai en de act wordt heel trashy neergezet. Vocalen zijn erg slordig, regelmatig onzuivere nootjes. De zangeres staat op een glazen trap en loopt aan het einde naar het kleine podium, waarbij ze moet uitkijken niet te struikelen over haar sleep. Ze heeft wat kilootjes weggetraind en een prachtige licht gouden jurk met glittertjes aan. Het nummer gaat wel een beetje als een nachtkaars uit, de act mist een apotheose. Bovendien mist de dansact een strakke choreografie, want dansers ontbreken. Er staan alleen twee achtergrondzangeressen stijfjes naast de glazen trap.
Impressie:

2.VLAG - FrankrijkFRANKRIJK:
In een zwart leren jack, witte blouse, beige leren broek en de blonde haren niet al te netjes brengt Amandine haar song in een donkere setting met veel goudgele kleuren met twee grote rode duivelshorens. Later gaat de achtergond meer en meer rood vlammen. De zang is goed en ze pakt de camera in het begin. Daarna gaat ze helemaal los en maakt het niet meer uit of ze in de camera pakt. Amandine is lekker expressief. De kijker wordt van begin tot einde meegezogen in het optreden. Frankrijk heeft een behoorlijke onderschatte inzending.
Impressie:

1.VLAG - SpanjeSPANJE:
Vocaal erg zwak, te veel trilling in de stem en ook regelmatig vals in de refreinen. De zangeres staat in een kanariegeeljurkje op het podium en heeft totaal geen uitstraling. Tegen het einde laat ze als het ware een wensballon los, maar het komt in deze runs nog niet goed tot uitdrukking. De belichting is vooral veel donkerblauw, wat rood en paars. Spanje zal opteren voor een eindranking die begint met een 2.
Impressie:

De eerste repetities van de 6 finalisten duren 30 minuten per land. En dat geldt ook voor de daaropvolgende meet & greets. De repetitie-invulling voor straks ziet er als volgt uit (tijden zijn onder voorbehoud):
01. 10:00 u – 10:30 u: SPANJE
02. 10:40 u – 11:10 u: FRANKRIJK
03. 11:20 u – 11:50 u: DUITSLAND
——————————————————————
Lunchpauze
——————————————————————
04. 12:50 u – 13:20 u: ZWEDEN
05. 13:30 u – 14:00 u: VERENIGD KONINKRIJK
06. 14:10 u – 14:40 u: ITALIË

[Volg de repetities van alle 39 deelnemende landen in Malmö ••LIVE•• het kritische online songfestivalmagazine ••ESF Magazine••. De redactie probeert een zo kritisch en objectief mogelijk oordeel te vellen over onder andere zang, het lied, de visuals, choreografie en nog andere elementen die de kansrijkheid van het totaalplaatje kunnen vergroten. De dag wordt afgesloten met een ‘stand van zaken’ van de landen en eventuelekwalificatiekansen. Disclaimer: De foto’s en eventuele video’s zijn eigendom van ESCdaily.com en de European Broadcasting Union.]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *