•LIVE• Dag 8 van Dennis en Joan

Na dag acht zitten alle reguliere repetities erop. Het is wederom een mooi songfestivaljaar. Er zitten goede nummers bij, liedjes met een geweldige hitpotentie maar ook bijna lachwekkend slechte bijdrages.• Door: Dennis van Eersel •

Joan Franka zit overal een beetje tussenin. In de polls staat ze daarom ook in de grote middenmoot. Het zou het kunnen redden, het kan ook net zo goed sneuvelen in de halve finale. We laten ons verrassen.

Zondagavond was het in elk geval tijd voor wat ontspanning voor Joan. Het Nederlandse feest stond op de agenda in café Tosca, in de oude binnenstad. Niet alleen onze Nederlandse troef was aanwezig, om haar ‘You and me’  te laten horen. Ook veel andere buitenlandse deelnemers gaven acte de présance.

Ik begin al bijna bevooroordeeld te geraken, maar ook hierin liet Duitsland weer zien dit jaar in de buitencategorie te zitten. De sympathieke Roman Lob zong maar liefst vier liedjes, waaronder ‘Standing still’. Ook Sinplus uit Zwitserland, Kurt Calleja uit Malta, TrackShittaz uit Oostenrijk, Eva Boto uit Slovenië en Filipa Sousa uit Portugal waren van de partij en zongen hun nummers.

Het Nederlandse feest was relatief vroeg afgelopen. Plaats dat wel in het kader van het songfestival, waar de Euroclub tot in de vroege ochtend open is. Het Israelisch feest in dat complex sloot mooi aan op een toch al fantastische dag in Bakoe.

Verslaggever Dennis van Eersel is namens de regionale omroep RTV Rijnmond en ESF Magazine in Bakoe om verslag te doen. Als eerste lid van ons team is hij gearriveerd in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Elke dag lees je in zijn rubriek hoe de dag van Joan Franka en hemzelf is verlopen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *