•LIVE• Repetitie-schema dag 8

Alle 39 landen hebben gisteren tenminste één keer uitgebreid gerepeteerd. De 6 finalisten mogen woensdag nog een keertje repeteren, maar voor de 16 halve finalisten uit de eerste halve finale is het er vandaag erop of eronder. Want vandaag moeten zowel Anouk als Roberto Bellarosa (België) aantreden in de zogenaamde jury-halve finale zonder publiek. Een overzicht van wat we vandaag kunnen verwachten

De halve finalisten uit de eerste halve finale moeten vandaag twee keer optreden in een complete, door de regie aan elkaar gemonteerde, show. De eerste keer is dat in de eerste ‘gewone’ generale repetitie. Deze is vrij toegankelijk voor de geäccrediteerde pers. De presentatrice Petra Mede zal hierbij haar opwachting maken. Vanuit de greenroom naast de Malmö Arena, die overigens dit jaar vooral goudkleurig is, peilt Eric Saade (Zweden, 3e plaats, ESF 2011) de stemming van de 16 landen en het aanwezige publiek (vrijwilligers) in de greenroom. Verder kunnen we ook al zien hoe de ‘dummy enveloppenceremonie’ gaat verlopen.

Greenroom 2013Het is ons nog niet helemaal duidelijk of we bij de eerste generale repetitie al de optredens van de openingsact en de interval act gaan zien. In elk geval krijgen zal de huidige songfestivalwinnares Loreen in de openingsact te zien in een speciale uitvoering van ‘Euphoria’. Het intervaloptreden wordt verzorgd door de Zweedse platenproducer, drummer en bandlid (van The Meat Boys) Andreas Kleerup. Hij heeft een dansact in elkaar gezet met als thema het ‘Aurora Borealis‘.

Petra MedeNa de eerste generale vindt de tweede compleet gemonteerde doorloop, de zogenaamde ‘jury-repetitie‘, plaats. Deze begint vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd, deze keer mét publiek. Dit is een uitermate belangrijke repetitie, omdat alle 19 X 5 = 95 juryleden, inclusief de juries uit Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden, hierin hun definitieve stem gaan uitbrengen. Anouk kan hier al 50% van haar eindresultaat veilig stellen. We gaan er daarbij vanuit dat vooral de juries behoorlijk veel punten gaan geven aan Nederland. Morgen vindt er nog een laatste generale repetitie plaats. Hieronder het programma van vandaag:

Maandag 13 mei (Generale repetities eerste halve finale)
17:00u – 19:00u: Eerste halve finale (1e generale repetitie)
21:00u – 23:00u: Eerste halve finale (generale mét juries, mét publiek)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *