•LIVE• Steef: Heel veel lopen

Op verzoek van velen heb ik bij deze post een foto van het eten gisteravond gevoegd. Het was een succes, althans, volgens de mensen die ervan gegeten hebben. Voor wie de foto overigens onherkenbaar vindt: op het menu stonden gewokte groenten, gebakken aardappeltjes en een paar stukken ondefinieerbaar Deens supermarktvlees (niet op de foto zichtbaar). • Door: Steef van Gorkum •

Sowieso hadden we een rustige maar gezellige avond in ons appartement. We skypten met onze oud-collega Gert, en we klooiden wat met onze camera’s. Jill maakte een foto waarop Dennis er – volgens haar – uitzag als een little girl. Meligheid was troef, we waren allemaal toe aan wat luchtigheid voor het drukke weekend aanbreekt.

Dat weekend begon vanochtend meteen met een valse start. Jill vergat haar OV-kaart en kreeg een preek van de buschauffeur alvorens ze 24 Deense kronen moest afrekenen. Daarna misten we onze overstap, waardoor we opnieuw te laat dreigden te komen. Uiteindelijk kwamen de controlefreak-trekjes van Dennis goed van pas: hij wist een alternatieve route.

Eten KopenhagenEen extra busreis en drie kilometer omlopen verder, kwamen we aan bij het perscentrum. Daar verzekerden we ons ervan dat we voor het filmen van de repetities niet weer helemaal buitenom moeten lopen. Het ESC Daily Team heeft sinds vandaag versterking gekregen van een oude bekende: Liam is in Kopenhagen. Dat is geen overbodige luxe, gezien wat we vandaag allemaal gaan doen.

Voor ESC Daily wordt het rondrennen om repetities te filmen. Daarnaast proberen Jill en onze collega Mihalis interviews op te nemen voor hun programma The Eurovision Experience, te zien op ESC Daily. We hebben onze nieuwsshow, en voor ESF Magazine is natuurlijk alles rondom de Nederlandse delegatie van belang.

We zitten er klaar voor! Een halfuurtje nog, dan krijgt de pers zijn eerste rondleiding richting de arena en daarna is het aan Armenië. Ik ben extra geïnteresseerd in de repetities van vanochtend, omdat ik die landen maandag gemist heb. En natuurlijk hoop ik op een nóg betere repetitie van de Common Linnets! Nog heel eventjes en dan gaat het hier dubbel zo hard los. Ik heb er zin in.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *