•LIVE• Steef: Balansnacht en interviews op de radio

Tsja. Balansnacht. Dat betekent normaal gesproken vroeg naar bed, extra slaap pakken. In plaats daarvan werd het een soort schoolreisje: Dennis en ik raakten in een goed gesprek en toen we daar eindelijk een einde aan breiden, was het na 03:00 uur. De volgende ochtend ging de telefoon vervolgens belachelijk vroeg. Ik werd wakker gebeld voor de show van Giel Beelen. • Door: Steef van Gorkum •

Dat gesprek ging prima ondanks het tijdstip. We spraken over Denemarken, Moldavië, Oekraïne en de muzikale kwaliteit in de show van vanavond. Giel vroeg ook naar de mindere inzendingen van vanavond, maar echte troep zit er natuurlijk niet tussen. We hebben het wel gehad over Litouwen en Slovenië, maar vooral over Anouk en haar kansen voor vanavond.

Op het einde zei Giel: “Nu hoor ik je toch zenuwachtig worden!” En dat klopt wel. Nu het eindelijk weer kan, weer écht kan, ben ik flink gespannen voor vanavond. Want zekerheden bestaan niet, hoe goed ze het gisteravond ook deed. Maar wat zou het een prachtig feest vanavond kunnen worden als Nederland eindelijk weer in de finale staat.

De voorbije weken, maanden zijn wij als redactie steeds positief geweest over de Nederlandse delegatie dit jaar. Ik wil dan ook graag de gelegenheid te baat nemen om vóór de uitslag vast mijn steun uit te spreken voor de keuzes die de Nederlanders dit jaar gemaakt hebben. Complimenten dus voor de TROS die haar fout toegaf en afzag van de nationale voorronde, complimenten voor Anouk die dit aandurft en complimenten voor het team die in onze ogen de sfeer van het kleine liedje ‘Birds’ prima hebben neergezet.

Voor alle duidelijkheid: Nederland heeft geen feilloze inzending. Het lied is niet heel toegankelijk, en Anouk kan nog steeds beter met de camera omgaan. Niemand van ons schat Nederland als de beste inzending/waarschijnlijke winnaar in. Maar ‘Birds’ is wel het beste wat wij sinds tijden gestuurd hebben; het eerste lied ook van de afgelopen acht jaar dat de finale zonder twijfel hoort te halen.

Wij hebben vandaag overdag vrij genomen om vanuit huis de website te updaten en wat radiointerviews te geven. Dennis belt op dit moment bijvoorbeeld met RTV Rijnmond. Vanavond willen we vroeg de zaal in, en er hopelijk een geweldige avond van maken. Namens de redactie wensen wij jullie ook een geweldige Songfestivalavond toe! Download de Leekwijzer verderop de site, hou ‘m bij de hand en geniet vooral van Anouk.


1 Comment


  1. // Reply

    Veel plezier vanavond Steef, Dennis, Erik en Jill in Malmo en ook Gert die het festival neem ik aan in Spanje zal bekijken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *