•LIVE• Steef: Muzikaliteit wordt beloond

Excuses voor de late update. Het begint hier zo langzamerhand echt druk, en echt ritmeloos te worden. Na de kwalificatie van Anouk is het gekkenhuis, en gisteren was zo’n drukke werkdag dat er geen tijd meer was voor een tweede update. Veel nieuws viel er ook niet te melden: we coverden de rehearsals van de Big 6 voor ESC Daily en dat ging goed, evenals het opnemen van De Tweespraak (zie verderop op de website). • Door: Steef van Gorkum •

Een geslaagde werkdag dus, afgerond met twee generale repetities voor semi 2 en het invullen van de prijspole. Na de liveshows wilden we op zoek naar het perfecte feestje. De afgelopen dagen hebben we een prachtige winning streak opgebouwd van leuke feestjes met goede muziek – Malmö was wat dat betreft eerder in Euroclubstemming dan Baku. Maar gisteravond ging het direct al fout toen we bij de ingang van EuroCafé in Moriskan geweigerd werden. Het was er blijkbaar al te vol.

We liepen door de stad terug, richting Euroclub. Onderweg kwamen we de club tegen waar ik in februari een geslaagd Melodifestivalenfeest gehad had. De man bij de ingang deed z’n best om ons naar binnen te praten, maar het was er echt beangstigend leeg, dus liepen we weer door. Euroclub zelf viel echter ook tegen. Uiteindelijk moesten we na een lange wandeling teleurgesteld aftaaien naar het appartement. Soit, nu moeten de komende drie dagen maar waanzinnig worden.

’s Ochtends was uitslapen het plan. 3FM zou pas vrijdag weer bellen, dus wat hield ons tegen? Om 08:00 ging echter toch mijn telefoon. Giel had zich bedacht en wilde de tweede halve finale vast met mij voorbeschouwen. Het werd een goed gesprek. De kwalificatie van Anouk geeft mij als analyticus natuurlijk ook belangrijke munitie in handen om mijn punt te maken: ‘Muzikaliteit wordt beloond op het Songfestival’. Zo is het altijd al geweest, maar pas nu Nederland zelf ook iets muzikaal goeds instuurt (en dus beloond wordt) gaan Nederlandse journalisten dat zelf ook voelen.

Na dat interview waren Dennis en ik natuurlijk lang niet zo uitgeslapen als we hadden gewild. We draaiden ons dus nog één keer om, en toen we wakker werden, was het bijna 13:00 ’s middags.

Inmiddels zijn we in het perscentrum. De laatste generale repetitie is in volle gang, en wij proberen wat achterstand bij te werken. De Leekwijzer en de PrijsPole stonden gisteren al online, later vandaag komen Jill en Dennis beiden nog met een update van respectievelijk America 12 Points! en Achter Anouk Aan. Daarna is het voor ons tijd om van de liveshow te gaan genieten.

Jullie ook weer een fijne Songfestivalavond gewenst! Vergeet de PrijsPole niet in te vullen, en de Leekwijzer bij de hand te houden tijdens de show zelf. Morgen praat ik jullie bij over de ongetwijfeld rustgevende ervaring een halve finale bij te wonen, in de wetenschap dat Nederland er sowieso bij zal zijn in de finale.


2 Comments


  1. // Reply

    Het gaat de goede kant op met het imago van het songfestival in Nederland, maar er is nog veel werk aan de winkel. Vooroordelen zijn makkelijker gemaakt dan verbroken.


  2. // Reply

    Wij hebben hier in huis de hele dag Litouwen aan en zingen mee!!Grote hit hier. En dan natuurlijk de live versie, die is het mooist!
    Moet nog vaak aan glazen bol Gert denken: en ik wil Andrius hebben. Nou, wij ook! Daarom is hij door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *