•LIVE• Steef: Eerste echte test

Een inzinking halverwege, maar adrenaline en teamgevoel in de avond. Dat is hoe je de emotionele achtbaan van gisteren het beste kunt beschrijven. Toen de dag voorbij was, trokken Jill, Dennis en ik naar een pizzatent vlakbij Stadthalle. • Door: Steef van Gorkum •

Daar knoopten we een grappig gesprek aan met het koppel dat het restaurant runde: hij Turks, zij Italiaans. Toen de man erachter kwam dat twee van ons uit Nederland kwamen, veerde hij op, hij had zelf namelijk familie in Beverwijk. ‘Oh, from the black market?’ knalde Dennis er meteen in. De pizzabakker zag daar de humor wel van in.

‘Yes, yes, a lot of money,’ lachte hij. ‘Soms wel drie- of vierduizend per dag. Verkoopt allemaal spullen uit China.’ Waarop ik in mijn beste Duits vroeg of die spullen dan ‘von der Vrachtwagen gefallen’ waren. Afijn. We hadden lol, en onderweg terug naar het appartement werden er zelfs weer liedjes gezongen. De stemming lijkt net op tijd teruggekeerd, en ik kan alleen maar hopen en bidden dat er vanaf nu geen hobbels op de weg meer komen.

Klaar voor de eerste test

Na een goede nacht slaap (stiekem is het wel fijn dat Euroclub pas in de tweede week open is) maakten we Jill hardhandig wakker door een stel kussens naar haar hoofd te smijten. Dennis Skypete met het thuisfront en zong zijn favoriete Euroclubhit ‘La La La’ met zijn zoontje, die in de woonkamer helemaal los ging.

Daarna was het tijd voor boodschappen; we hadden dringend brood, eieren en waterijs (voor als ik mijn stem kwijt raak) nodig. Ondanks het feit dat onze slaapkamer bezaaid ligt met lege plastic tasjes die ik uit Budapest heb meegenomen, vond Dennis het nodig om mijn vuile-was-tas om te kieperen en díe als boodschappentas te gebruiken.

We bakten eieren en Erik las voor uit de enorme stapel onzinfolders die we in onze perstas gekregen hebben. Daarna reisden we af naar het perscentrum voor een drukke dag. Voor het eerst nemen we én de radioshow Daily Coffee én de talkshow op. Dat betekent mijn eerste moment als presentator, waar bijvoorbeeld Jill er al een aflevering van haar programma The Eurovision Experience op heeft zitten.

Opnieuw een moment dus dat je je realiseert: het is echt begonnen! Wish me luck. En lees meteen even het artikel over Trijntje in de Telegraaf van vandaag – daar sta ik in namelijk.


2 Comments


  1. // Reply

    Jullie doen fantastisch werk Steef, Dennis, Jill, Erik & Emma ;-). Keep the Dutch end up! Gaat het intussen wel beter met Dennis’ ogen? Of is het sinds Trijntje nu weer foute boel ;-). Succes mensen!


    1. // Reply

      De ogen doen het erg goed, geen vanzelfsprekendheid, dus ben ik erg gelukkig mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *