•LIVE• Steef: Eindelijk tickets

Toen Dennis vanochtend de slaapkamer uit liep, was ik bang om op de klok te kijken. Het viel mee: 10 uur ‘s ochtends, ietwat aan de late kant, maar ik voelde me wel uitgeslapen na een late avond in de Euroclub. • Door: Steef van Gorkum •

Het plan was om de ochtendshow voor ESC Daily dit keer in het appartement van onze teamgenoten op te nemen. Dat was meteen de eerste keer dat ik Neil ontmoette, een Schotse jongen die zonder accreditatie voor Daily in Wenen is, om vanuit de stad dingen te filmen. Hij sprak daarover met Dennis en Katja in onze dagelijkse podcast, en ging vervolgens met ons mee om de tickets op te halen.

Dat ticketproces is één van de weinige dingen die de ORF slecht heeft geregeld dit jaar. De bestelprocedure was al onnodig ingewikkeld omdat je verplicht met een eigen creditcard moest bestellen (en die heb ik niet), maar nu werden we ook nog eens op een speurtocht door de hele stad gestuurd om de tickets op te halen. Het is gelukt, we hebben ze! En Neil kreeg van ons een ticket voor de juryfinale vanavond cadeau. Wij willen die in het perscentrum bekijken om precies te horen wat de jury’s horen.

Eerst was het nog tijd voor de altijd komische eerste rehearsal, waarin technisch vanalles fout gaat en cameramannen in de Green Room de rol van Polina en Voltaj spelen. De optredens waren wel echt en op basis daarvan heb ik mijn eerste definitieve strepen gezet: Macedonië en Moldavië gaan zich niet kwalificeren. Georgië was de afgelopen week fantastisch, maar naar het schijnt heeft Nina een griepje gevat, en als ze vanavond zo zingt als zojuist, dan wordt het een lastig verhaal.

Het zou zonde zijn als zij het niet gaat halen, de Georgische delegatie heeft het festival dit jaar serieus genomen met een ijzersterk totaalpakket. Ik hoop erop dat zij, samen met Hongarije en Nederland, toch gewoon in de finale terecht komen. Maar na de juryshow, die zo meteen begint, weten we meer. Dat wordt voor Nederland misschien wel het belangrijkste optreden van het hele festival.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *