•LIVE• Steef: Hakken met Georgiërs

Het Georgische feest begon oorspronkelijk al om 19.00. Maar omdat de werkdag opnieuw uitliep zaten Dennis, Friso, Erik en ik pas na 21.00 aan onze broodjes kip. Na een nogal filosofische discussie over kansberekening (kun je de kans dat San Marino wint op 0% schatten? Of is niks ooit onmogelijk of 100% zeker?) liepen we terug naar het appartement om ons op te frissen. • Door: Steef van Gorkum •

Daar verklaarde Erik ‘het gen’ voor verstand van mode te missen. Dennis en ik hakten toen zelf maar de knoop door: blousjes. We weerhielden Erik er nog maar net van in zijn Delfts Blauwe jas naar de Euroclub te gaan. Friso hield zich een beetje afzijdig. Hij had besloten de ‘Party for Friso Veenstra’ aan zich voorbij te laten gaan. Omdat wij Friso niet opnieuw wilden opsluiten, moest hij ’s nachts de deur voor ons openen. “Maar waag het niet om me op dat tijdstip toe te zingen!” waarschuwde hij.

Na het douchen en omkleden schreef ik nog een avondblog, heerlijk op mijn eigen laptop. Daarna kwam Laman ons ophalen. We arriveerden om 23.00, en van het Georgische feest was alleen nog een misselijkmakende wall print van Anri overgebleven. De zaal was immens groot en dus niet volledig gevuld, maar Dennis werd al gauw vrolijk van zoveel Eurovisiemuziek. Hij genoot van zijn eerste Euroclubervaring en ook voor mij was het tof om er weer terug te zijn.

Op de dansvloer stal Erik de show met zijn rollator-act tijdens het Russische lied van dit jaar, maar de verdwijntruc van Dennis tijdens Soraya (Spanje 2009) mocht er ook zijn. En toen een aantal Georgische fans vroegen om een typisch Nederlandse dans begon Dennis te hakken. Om een uur of 02.00 werd het helaas al behoorlijk rustig. We besloten af te koelen bij de windmachines in de hoek van de zaal-jammer genoeg werd op dat moment geen Carola gedraaid.

Na een korte taxirit kwamen we terug bij het appartement. Friso opende na enkele minuten de deur, Dennis zette uiteraard toch weer ‘Party for Friso Veenstra’ in maar na een kwartiertje napraten werd het toch snel stil. De vroege vertrektijd heeft als voordeel dat ons team vandaag weer fit en vroeg in het perscentrum aanwezig is. Eerst maken we de eerste halve finale af, daarna komt Nederland alweer snel aan bod!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *