•LIVE• Steef: Met Friso in de arena

In de arena met Dennis, Jill, en Friso! Dat was natuurlijk ontzettend gezellig, en speciaal om nu Friso er voor het eerst bij te hebben. We vertrokken met vertraging naar de arena omdat er gedoe was met het ophalen van Friso’s ticket. Na wat gehaast, kwamen we echter toch prima op tijd aan op Eurovision Island. • Door: Steef van Gorkum •

Daar nam Dennis de shortcut via het perscentrum, terwijl Jill en ik bij Friso in de rij bleven. Friso merkte op hoe heerlijk gemoedelijk de sfeer in die rij was: ‘Als ik hier tegen iemand op bots, zegt diegene sorry. Dat moet je bij een voetbalwedstrijd niet proberen.’

Eenmaal binnen kozen we voor een plek wat verder achteraan. We hadden geen zin om in de drukte te staan, en bovendien is de show een behoorlijke aanslag op mijn benen. Daardoor wilde ik, net als Friso, tussendoor af en toe op de grond zitten.

We bekeken de optredens, ergerden ons aan de vlaggen die toch weer het beeld verstoorden, en maakten met Friso de balans op. Die kwam, buiten mededinging van de prijspool uiteraard, tot negen juist voorspelde finalisten – hij had Slovenië niet verwacht. Finland en Noorwegen waren zijn favorieten.

Door de opbouw van de enveloppenceremonie kreeg Dennis even hoop op uitschakeling van Oostenrijk. Ik waarschuwde al dat dat er niet in zat, en dus konden we met een lichte teleurstelling terug de bus in. Dat gevoel verdween al snel toen we ons realiseerden dat we het qua voorspellingen juist erg goed hadden gedaan! Alleen op Litouwen en Slovenië hebben we ons enigszins verkeken.

Op de terugweg lieten we Friso achter in de bus naar het appartement. Zelf trokken we door naar de Euroclub, waar het feest veelbelovend begon: we gingen los op Ace Wilder, Alcazar, Ninanajna en natuurlijk het Griekse lied van dit jaar. Halverwege de avond zette de DJ echter tot drie keer toe “Rise like a phoenix” op, waarna bij ons de lol er snel af was. Ballads zijn niet geschikt voor de Euroclub – nog los van het feit dat wij het geen goede inzending vinden. Ik hoef Armenië of Noorwegen daar ook niet te horen.

Zo kwam het dat we toch nog zeven uur slaap pakten, richting de laatste drukke dag in het perscentrum. We waren vroeg op post – zo vroeg dat ik op het idee kwam om de laatste aflevering van de talkshow misschien al vóór de eerste generale repetitie op te nemen. Dat lukte, en dus komt die aflevering vanavond wellicht al online. Voorbeschouwen op de finale met o.a. Daniel Gould – zorg dat je kijkt!

Wij gaan nu de generale repetitie bekijken. Eerst in het perscentrum, daarna in de zaal. Tot de volgende!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *