•LIVE• Steef: Subway is for free

Goedemorgen allemaal! Het is gelukt: de eerste aflevering van De Tweespraak staat sinds gisteravond laat online. Namens de redactie raad ik jullie van harte aan te bekijken hoe Erik Bolks commentaar geeft op de eerste repetities, het kleinschalige festival en de cameraprestaties van Anouk. • Door: Steef van Gorkum •

Een bevalling was het wel; als je zoiets voor de eerste keer doet, stuit je op technische problemen die je vooraf niet had kunnen bedenken. Het inladen van het cameramateriaal duurde veel langer dan gepland en tussendoor raakten we meermalen het geluid onder de video kwijt. De hoop is dat door ervaring de handigheid toeneemt, en de volgende aflevering eerder op de avond beschikbaar zal zijn.

DSCN4568Onze dag gisteren eindigde immers al laat genoeg. Tot het allerlaatste moment bleven we, om het interview met de IJslandse zanger voor ESC Daily af te ronden. Toen we eenmaal weg konden, was het al zo laat dat we allemaal flink honger hadden. Drie Subway-broodjes per persoon bleek echter toch een flinke overschatting van onze maagcapaciteit – met name Dennis kon de rest van de avond geen eten meer zien.

In het appartement hadden we nog even contact met het thuisfront. Ieder voor zich, maar ook gezamenlijk, met onze collega Gert. De stemming werd steeds beter naar mate het monteren van De Tweespraak beter lukte, en zo werd het toch nog heel gezellig, ondanks dat we het EuroCafé aan ons voorbij moesten laten gaan. Misschien vanavond maar naar het feest van San Marino.

Overigens begint Montenegro door de sterke eerste repetitie een guilty pleasure van de redactie te worden. Waar we ook over straat lopen, er is altijd wel iemand die het gesprek doorbreekt met een imitatie van Nina Žižić, of de puffende rappers. Ook populair zijn referenties aan dingen die in Zweden gratis (‘free’) zijn, bij voorkeur op de wijs van het Griekse lied van dit jaar.

Inmiddels zijn wij weer op post voor de laatste dag in het kleine perscentrum. We hebben de gulzige Britten naast ons bestolen van hun vierde tafeltje (overdrijven is ook een vak), en volgen op dit moment de Griekse repetitie. Plan is om vandaag nog zoveel mogelijk videomateriaal te fixen. Je weet nooit of dat vanaf morgen weer lukt.


1 Comment


  1. // Reply

    De twee spraak is een leuk item. Hier mijn commentaar . Wat de kledingkeuze van steef betreft die in zijn journalisten kloffie zit 🙁 Dit kan echt niet steef. Erik Bloks zit er dan wel weer gelikt bij ( maar ja deze is gast ) mooi jasje en kleurstelling !!. De handen van steef zitten continu onder de tafel en dat is uh niet echt kijkvriendelijk. Pak een pen vast of een briefje vast want anders zit je er als een dood bloempje in een 16 jarige t shirt setting. Een leuk filmpje over zweden maar zorg er wel voor dat de stem van steef dan niet organisch schalmt door de badkamer . De reportage van anouk was perfect. Mooie opgenomen stukje en daarna goed commentaar op gegeven. Vind wel knap dat jullie anouk GOED promoten want zo hoort het ook !!!!! Je ziet dat Vermeulen toch een negatief tintje geven aan een ander nummer. Dat zie je veel bij andere landen ook. Jezelf promoten en slinks een anders naar beneden halen. Hou dat zo vol !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *