•LIVE• Steef: Tot het einde meemaken

De laatste dag in Malmö. Als je althans de hectische vertrekmomenten morgenochtend niet meerekent. Het is de dag van de finale. Ik heb er een luie dag van gemaakt. Het meeste werk is immers al gedaan, en ik wil fit zijn om te genieten van finale & afterparty. • Door: Steef van Gorkum •

Het wordt de eerste keer dat ik het Songfestival echt helemaal tot het einde meemaak. In Oslo & Baku vloog ik direct na de finale terug, en in Düsseldorf keek ik de finale zelfs in Nederland op een televisiescherm. De twee mooiste weken van het jaar eindigden daardoor altijd een beetje merkwaardig. Ik ben benieuwd hoe ik de zaken nu kan afronden.

Qua werk kan ik al enigszins terugblikken op een geslaagd festival. Op ESF Magazine hebben we de berichtgeving dit jaar flink uitgebreid met extra rubrieken en véél achtergrondverhalen over landen en persconferenties. Ambitie geslaagd. De talkshow ‘De Tweespraak’ was een pilot, en inhoudelijk zijn we daarover heel tevreden. Technisch hebben we ons wel veel op de hals gehaald – Dennis heeft veel tijd in het monteren gestoken en bij de laatste aflevering lijkt dit helaas nog tevergeefs ook.

Deze tegenslag op het einde van twee vermoeiende weken, was er vanmorgen voor mij even teveel aan. Ik had nochtans redelijk geslapen (van 04:00 tot 11:00). Gelukkig kon ik bij het ontbijt even m’n gal spuwen tegen Erik en Dennis, en nu zijn we allemaal klaar voor het knallende einde. Want die discrepantie is er elk jaar: op het moment dat het festival voor ons al voorbij lijkt, moet het voor de honderd miljoen televisiekijkers nog beginnen. Laten we toch alsjeblieft de finale niet vergeten!

Ik schrijf deze blog als laatste liveupdate vanuit Malmö. Hopelijk hebben jullie genoten van onze berichtgeving, en hebben jullie zo ook een beetje het gevoel gehad alsof je erbij was. Voor mij is het nu tijd om koffers te pakken. Ik kan weinig anders meer doen dan jullie een hele fijne avond wensen, een grandioze finale voor Anouk!

Nb. Voor wat betreft de afronding van de rubrieken: gisteravond verscheen de slotaflevering van In De Kantlijn. Dennis schrijft thuis nog wel een terugblik op de finale in Achter Anouk Aan. Jill heeft tot slot nog twee artikelen op stapel voor America 12 Points!


5 Comments


 1. // Reply

  Dank aan jullie gehele team, voor jullie noeste arbeid en leuke items. Jullie gaven een goede impressie van de gang van zaken daar in Malmo, en daardoor inderdaad het gevoel dat ook wij als lezers er een beetje bij konden zijn:) Veel plezier nog voor vanavond, een gezonde thuiskomst gewenst – en dan op naar het komende jaar!!


 2. // Reply

  Congratulations on a job well done !

  btw, zo te zien heeft Steef het T-shirt van Andrius bemachtigd voor het prijzenpakket?


  1. // Reply

   Was het maar zo’n feest! Dan had ik wel beter mijn best gedaan.


 3. // Reply

  Sluit me bij Roald aan! Bedankt. Dat wordt afkicken.


 4. // Reply

  Moedig Anouk aan jongens! Fijne avond en bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *