•LIVE• Steef: Uitrusten is er niet bij

We zijn in het appartement. Tegenover mij zijn Jill en Erik in slaap gevallen op het bed van Dennis en mij. Dennis zelf is buiten met zijn ouders aan het bellen. En ik zit dan maar op Jill’s bed te werken aan de website. Vanavond doen we het allemaal rustig aan. • Door: Steef van Gorkum •

De repetities van de Big 5 vandaag maakten de keus voor een winnaar alleen maar lastiger. Spanje was sterk, met name qua beeldplaatje. Denemarken viel wat tegen, en over het VK zijn de meningen verdeeld. Ik heb er nooit een winnaar in gezien. Maar in wie wel, eigenlijk?

Om een uur of vijf waren we klaar in het perscentrum. Dennis had onze nieuwsshow, onze recap en de nieuwste aflevering van de talkshow gemonteerd. Ik had de rubrieken bijgewerkt op ESF Magazine. Jill had al een paar uur in doodse stilte naar haar laptopscherm zitten staren. Het feest van gisteren heeft er, kortom, aardig ingehakt. Vanavond geen openingsfeest voor ons.

Nadat de shuttlebus ons in het centrum had gebracht, deden we boodschappen bij de Netto. We hadden nog wat restjes van de vorige keer in huis en dus werd al gauw besloten dat ik opnieuw zou koken; een soortgelijke maaltijd. Niet erg fantasierijk, maar wel voedzamer dan Burger King.

Erg veel rust wordt ons in de tweede week niet gegund. Op maandag zijn we overdag bezig met het opnemen van The Eurovision Experience, en ‘s avonds zijn er generale repetities. Die avond hakt de redactie van ESF Magazine definitief knopen door en plaatst zijn voorspellingen online; aan jullie de uitdaging om te reageren en het beter te doen in de Prijspool.

Dinsdag wordt al helemaal weer een bizarre dag. Dan zijn we ‘s ochtends vroeg in het perscentrum voor de Big 5, gevolgd door generale repetitie, liveshow MET NEDERLAND! en daarna hopelijk een fantastische afterparty. Woensdag is er alweer talkshow opnames, en ga zo maar door. Uitrusten in week twee? Geen optie dit jaar, maar we mogen niet klagen.

We hebben het naar ons zin hier in Kopenhagen. Vanavond bereiden we vast wat dingen voor, en dan hoop ik maar dat we ons morgen weer helemaal fit voelen. Groeten!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *