•LIVE• Steef: Via Kopenhagen naar de Euroclub

Toen we gisteravond eindelijk het perscentrum verlieten, was het doel om nog rond middernacht in de Euroclub te komen. We liepen naar treinstation Hyllie. Daar ontmoette ik een paar oude bekenden. Russen en Oekraïners met wie ik in Düsseldorf veel omging. Zij hielpen ons de juiste trein naar Malmö Central te vinden – maar Jill vertrouwde het niet en dus pakten we een andere trein. • Door: Steef van Gorkum •

Die bleek naar Kopenhagen Kastrup te gaan… Drie kwartier vertraging was het gevolg. Bovendien waren de Deense kaartcontroleurs niet zo gecharmeerd van ons. Treinen naar Denemarken vallen blijkbaar niet onder het gratis openbaar vervoer. Gelukkig hoefden we geen enorme boete te betalen, en na een hele snelle kledingswissel in het appartement waren we toch nog voor enen in de club.

Daar bleek opnieuw dat Zweedse feestjes langer op gang moeten komen dan de feestjes in Baku. Vrijwel iedere avond moet opgeleukt worden met voormalige Melodifestivalenartiesten. Gelukkig kwam ook de Montenegrijnse delegatie voorbij om op te treden. Dat kon de waardering van onze redactie wel verdragen. Dennis en ik schreeuwden zo hard mee (Na-na-na-na Igranku!) dat verschillende mensen zich afvroegen of we uit de regio kwamen. Één minder goed ingelichte fan keek op onze accreditatiebadge en vroeg of dit de Nederlandse inzending was.

Op het feest waren overigens opnieuw de nodige artiesten aanwezig. De Griekse band danste mee op ‘My number one’ (inclusief de oude man), en Cezar uit Roemenië spaarde zijn stem niet tijdens ‘Euphoria’. Uiteindelijk waren wij om 04.00 uur weer thuis. Vanavond is een balansnacht pure noodzaak, want de wekker ging vanochtend alweer om 08.30 en dat houden we niet nog een volle week vol.

Vandaag echter voel ik me naar omstandigheden nog fit. We hebben net de eerste drie Big 6 landen bekeken; met name Spanje viel daarin in negatieve zin op. Zowel vocaal als qua presentatie te zwak, hetgeen in overeenkomst is met mijn blog van gisteravond. Frankrijk was wel goed, en van Duitsland weet ik nog steeds niet wat ik moet denken. De presentatie is alvast minder trashy dan in de nationale finale.

Vandaag is geen enorm drukke dag, maar het perscentrum is volgestroomd met journalisten uit de Big 6 landen. Wij houden nu even pauze en komen straks in de repetitieblog terug met een verslag van Zweden. Ook Jill hoopt later vandaag nog in te tunen met een aflevering van America 12 points! Een hele fijne zondag gewenst.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *