•LIVE• Steef: Vocale problemen

Op de laatste dag van de repetities had menig artiest last van stemproblemen. Vocaal gezien bewaarden de Songfestivalartiesten bepaald niet het beste voor het laatst. Mijn favoriet Frankrijk herstelde zich wel enigszins voor de beroerde repetitie van gisteren, maar bijvoorbeeld Italië had pas bij de laatste take alles echt onder controle. • Door: Steef van Gorkum •

Dat Engelbert Humperdinck niet stemvast meer is hadden we gisteravond al geconstateerd. Vandaag leverde hij een zo mogelijk nog beroerdere prestatie. ‘Love will set you free’ heeft op het podium geen enkele opsmuk en moet het dus van de eenvoud hebben. Dat is op zich prima, maar als de stem dan door de mand valt blijft er niets meer over. Dennis en ik haalden overigens nog wel de lach van vele collega’s op de hals door na afloop overdreven hard voor The Hump te applaudisseren.

Wat ik van Azerbeidzjan moet vinden, weet ik nog niet precies. Persoonlijk is de ballade mij te nietszeggend, maar de uitvoering klopt natuurlijk tot in de puntjes. Ik kan me niet voorstellen dat het gastland buiten de top tien wil eindigen. Dennis is ervan overtuigd dat dat ook niet gaat gebeuren. Ik moet het nog zien, maar aan de presentatie en regie zal het zeker niet liggen. Azerbeidzjan wil wellicht niet opnieuw winnen maar doet er wel alles aan om hoog te eindigen.

Mijn dagindeling was vandaag eindelijk zo duidelijk als ik hem de hele week gehad had willen hebben. ’s Ochtends was ik vrij zodat mijn collega’s de laatste rehearsals uit semi 2 konden oppakken. Ook daar waren er vocale moeilijkheden, voor Estland en Noorwegen. Beide landen klonken tijdens de eerste repetitie beduidend beter. Ik benutte de ochtend voor mijn blog en wat voorwerk voor de Leekwijzer, die waarschijnlijk op maandag verschijnt.

’s Middags was ik dan aan de beurt om te filmen. Bij de laatste repetities kreeg ik nog wat hulp van Erik, en zo kunnen we zo langzamerhand zeggen dat de voltallige redactie van ESF Magazine ook aan ESC Daily heeft gewerkt. Een perfecte samenwerking dus, en daar ben ik heel tevreden over. De eerste week zit er daarmee nu officieel op. We hebben alle informatie vergaard, nu is de oogstweek aan de beurt. Eerst nog even naar de Russian Party. Fijne avond allemaal!


9 Comments


 1. // Reply

  Duitsland was wel erg goed toch?

  Duitsland vind ik echt met de keer dat ik het hoor beter worden nu echt 1 van mijn favorieten samen met Italie, hopelijk gaat zij het zaterdag beter doen.

  Frankrijk ben ik blij dat ze het niet goed doet, ze mag van mij laatste worden, maar goed ben benieuwd, heb de meeste repetities niet gezien dus ik laat me verrassen 🙂


 2. // Reply

  Weinig respect naar zo groot artiest door zo hard cynisch te klappen. Waarom moet je iemand kleineren. . .? De man had dit nooit moeten doen , maar zulk cynisme van mensen die zelf nooit wat gepresteerd hebben al dan wel zelf een zuivere noot zingen ……. Bah bah vind ik dat.
  Hoop dat THE hump zaterdag een topavond qua zang heeft want dan kan hij een dikke vinger geven aan die klappende Hollanders …….


  1. // Reply

   O ja, als er 1 iemand op deze website het voorbeeld is van een respectloos persoon ben jij het wel. De pot (of homo in dit mannelijk geval) verwijt de ketel. Verder volledig eens met Danonovic. Ga gewoon zo door mannen, een grapje op zijn tijd moet kunnen. Als je er niet bij aanwezig bent moet je niet oordelen. Laat die zuurpruim Eric maar lekker lullen !!!!


 3. // Reply

  Er staat niks over cynisch klappen.. Misschien was het wel uit respect voor een artiest als Engelbert, dat hij op zijn leeftijd nog ff naar het songfestival gaat om proberen een goede notering binnen te slepen voor zijn land.


 4. // Reply

  danonovic ………….. hee das weer een nieuw lid hier 🙂 Nog nooit wat gepost en hoppa kritiek ( terecht en respectloos overigens ) en even een statement kracht bij zetten van hansie .
  Nou Hans deze homo vind het RESPECTLOOS dat harde klappen van gasten die zelf geen noot kunnen zingen en iedereen wel beoordelen.
  Van dat aanwezig zijn hmmmmm ik hou me mond maar dicht 🙂 ( totaal niet relevant lijkt mij )
  Hans ga jij ook de lijsten van beoordeling invullen of sluit jij je gewoon aan bij Dennis – Erik of gert 🙂 ???????


  1. // Reply

   Helaas voor jou.. Ik heb zeker al eerder gepost. Je hebt er zelfs op geregeerd met je ”danoontje.” En al was ik nieuw en had ik nog niets gepost, Dan kan iemand nog wel alles lezen. Dan nog een vraag. Wat was er respectloos aan mijn kritiek?


 5. // Reply

  OW ja jij moet zuurpruim niet verwarren met een andere mening en je moet me coments goed lezen. VD week juist een heel betoog over positivisme over je eigen inzending gehad . Of vind je esf magazine juist altijd zo zuur over hun eigen inzending HANS !!!!!! ??????.
  Nee vriend van me je haalt nu echt een paar dingen door elkaar heen. Objectief de boel blijven bekijken hoor ( we zitten niet bij groen links hier met sap en dibi ) laatste was weer grapje he !!!


 6. // Reply

  Laat die Eric maar gaan Danonovic. Kijk elk artikel of elke reactie erop na. Hij is altijd negatief tegenover de makers van deze website. Is meer een persoonlijke strijd denk ik dan een gefundeerde mening. Want het kan niet zo zijn dat je altijd alles slecht vindt wat hier staat, dat vind ik in elk geval niet. Een leuke toevoeging op de songfestivaweblog is het.

  En dat die Eric zo is merk je vooral als je hem erop aanspreekt, dan begint het vloeken en beledigen. Gewoon lekker negeren dus, of de redactie moet hem een keer een boycot of waarschuwing geven!


 7. // Reply

  HAHAHA!! Dennis en Steef geniaal! Ik had erbij willen zijn!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *