•LIVE• Steef: Klaar voor de drukste dag

Drukke dag of niet; ook gisteravond was er weer een prima feestje in de Euroclub. We kwamen er pas tegen middernacht aan omdat we na het werk eerst laptop en tas wilden droppen in het appartement. De eerste concerten waren toen al voorbij, maar Heilsarmee kwam nog wel even optreden. Zonder opa overigens, die lag al op bed. • Door: Steef van Gorkum •

De Roemeense zanger Cezar was ook op het feest, en dus kon Erik met zijn grote voorbeeld op de foto. Dennis en ik hadden een heel tof gesprek met de backing vocals van Anouk, die heel serieus met het festival bezig zijn. In de volgende editie van Achter Anouk Aan verschijnt een uitgebreid interview met de backings. De rest van de avond was voor Dennis overigens minder succesvol: juist toen hij de zaal verliet werd zijn lievelingslied ‘Soldiers of love’ ingestart.

Om drie uur waren we thuis, maar toen we eenmaal op Jills kamer waren neergeploft om na te praten kostte het flink moeite om ook weer op te staan. Uiteindelijk lukte dat toch, en konden we alles bij elkaar nog zo’n vijf uur slapen. Onze gastouders hebben inmiddels speciaal voor ons gordijnen op gehangen, waardoor we de ochtendzon kunnen trotseren. De wekker ging echter toch weer te vroeg.

Inmiddels hebben een vlugge douche en de eerste krentenbol wonderen gedaan. We zitten in het perscentrum, vlak onder een groot scherm, met alle collega’s van ESF Magazine en ESC Daily bij elkaar. De repetities worden op de voet gevolgd, maar ik probeer vandaag even afstand te nemen. Misschien een persconferentie eruit te pikken voor een langer verhaal.

De dag vandaag duurt lang met zeventien repetities & persconferenties. Ik vertrouw op mijn collega’s om ook vandaag als eerste de beelden te brengen. Volg dus de liveblogs hier en op Daily, dan spreek ik jullie later vandaag weer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *