•LIVE• Repetitie-schema dag 7

Kan de inmiddels op leeftijd geraakte Bonnie Tyler haar comeback waarmaken? Is ze nog stemvast? Topfavoriet voor een hoge eindklassering is Italië. Dus gaat de knappe Marco Mengoni ons op de eerste repetitiedag al in vervoering brengen? Het is zondagmorgen en ••ESF Magazine•• doet zoals gebruikelijk weer verslag van de repetities.

Eerste repetities
Aangezien vandaag de BIG 5-landen + winnaar van vorig jaar Zweden vandaag voor het eerst opmoeten, zal deze repetitiedag besloten zijn. Erik Bolks doet verslag vanaf de LED-schermen in de persruimte. Redacteurs Dennis van Eersel en Steef van Gorkum houden je op de hoogte van veel achtergronden in hun rubrieken. En ook wordt verslag gedaan van de informele meet & greets met de songfestivalkandidaten.

Voor de fotoreportages maken we gebruik van de diensten van collega ESCdaily.com. Later deze week voegen we onze eigen videoverslagen toe. Hieronder vind je alvast de repetitietijden (die je niet al te strikt in acht moet nemen). Voor nu alvast een hele goedemorgen en veel plezier vandaag!

2.VLAG - FrankrijkFRANKRIJK:
In een zwart leren jack, witte blouse, beige leren broek en de blonde haren niet al te netjes brengt Amandine haar rocksong. In het begin in een donkere setting met veel goudgele kleuren en later steeds meer rode vlammen (van de hel). De zang is uitstekend en de camera wordt goed gepakt in het begin. Daarna gaat Amandine helemaal los en maakt het niet meer uit of ze in de camera pakt. Het geheel is lekker energiek en expressief. De kijker wordt van begin tot einde meegezogen in het optreden. Frankrijk heeft een behoorlijke onderschatte inzending.

1.VLAG - SpanjeSPANJE:
Vocaal erg zwak, te veel trilling in de stem en ook regelmatig vals in de refreinen. De zangeres staat in een kanariegeeljurkje op het podium en heeft totaal geen uitstraling. Tegen het einde laat ze als het ware een wensballon los, maar het komt in deze runs nog niet goed tot uitdrukking. De belichting is vooral veel donkerblauw, wat rood en paars. Spanje zal opteren voor een eindranking die begint met een 2.
Repetitie:

Zondag 12 mei (eerste repetities van de 6 al geplaatste finalisten):
01. 10:00 u – 10:30 u: SPANJE
02. 10:40 u – 11:10 u: FRANKRIJK
03. 11:20 u – 11:50 u: DUITSLAND
——————————————————————
Lunchpauze
——————————————————————
04. 12:50 u – 13:20 u: ZWEDEN
05. 13:30 u – 14:00 u: VERENIGD KONINKRIJK
06. 14:10 u – 14:40 u: ITALIË


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *