Buitenlands nieuwsupdate (week 6)

Elke maandag praten we je bij over het laatste nieuws uit de andere 42 deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival. Vandaag presenteren wij onder andere de Spaanse inzending voor Stockholm. Nu een overzicht van het nieuws in week 6. • Door: Dennis van Eersel •

Tegen de verwachtingen in heeft Barei in Spanje de nationale finale gewonnen. Zij zal daarom in de finale op 14 mei het nummer ‘Say Yay!’ opvoeren namens het Zuid-Europese land. De laatste jaren deed Spanje het óf erg goed met een top-10 notering, óf ging het onderuit:

Er waren meer dan 100 liedjes ingeleverd in Georgië voor de Young Georgian Lolitaz. Afgelopen week presenteerden zij de vijf nummers die zijn uitgekozen. Hier zijn al die nummers te zien en te horen, oordeel u zelf wat uw favoriet is.

Zweden heeft een begin gemaakt aan Melodifestivalen 2016, de grootste preselectieshow van het jaar. Oudgediende Ace Wilder keerde terug en plaatste zich direct als eerste voor de grote finale op 13 maart:

En Greta Salomé, die IJsland al vertegenwoordigde in 2012, kan zich gaan voegen bij het rijtje oud-deelnemers die terugkeren dit jaar. Met speels gemak plaatste zij zich via de halve finales voor de finale in IJsland met haar lied ‘Raddirnar’:

Volgende week begint het echte werk er langzaam te komen, met finales in Denemarken, Zwitserland en Italië!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *