Alcazar over Nederland en België

Niet alleen ESF Magazine is druk bezig met voorbeschouwingen van de 39 deelnemende landen. Ook op andere websites wordt er al druk gespeculeerd over de kanshebbers voor winst, een finaleplek of die beruchte laatste plaats. En dat doen niet alleen de onbekende fans, maar ook enkele beroemdheden uit de muziekwereld.

Niemand minder dan de frontman van de Zweedse groep Alcazar geeft ook kritisch commentaar op de liedjes van dit jaar. Andreas Lundstedt heeft met Alcazar in het verleden enkele grote hits gescoord. ‘Crying At The Discotheque’, van hun debuutalbum “Casino”, wist in Nederland in 2001 moeiteloos de Mega Top 100 te halen. Een klein jaar later werd ook ‘Sexual Guarantee’ hier een hitje. Maar via Melodifestivalen wist Alcazar nochtans niet het Eurovisie Songfestival te bereiken. Ook dit jaar niet.

De glorietijden van Alcazar zijn dan ook voorbij, maar dat neemt niet weg dat ook Andreas Lundstedt een grote fan is van het festival. En ook in zijn voorbeschouwingen is hij dit jaar kritisch. Zo schreef hij het volgende over Nederland en België:

Over België: “I love Tom Dice’s voice. I love his guitar. There is a very nice falsetto part in the refrain. All in all there is not so much more to say about this entry, except that It’s a very pretty song and I want to hear it again.”

Over Nederland: “I don’t get it. I don’t get it at all. Maybe if I was 65 years old and loved to go out dancing jitterbug. But isn’t Sieneke 17 years old? Do 17 years young girls listen to this kind of music? Maybe they do. But I’m lost. This is back to 1985 when Bobbysocks won with “La de swinge”. It was fun then. Now it’s just… tacky.”

Wat vinden jullie tot dusver van de inzendingen? Laat je reactie achter in onze Glazen Bol-reeks. Voor alle andere voorbeschouwingen van Andreas Lundstedt, ga naar de website van onze collega’s van Oikotimes.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *