Categorized | ALGEMEEN, OPINIE, 2015 Wenen, Homepage

BN’ers: “Trijntje Oosterhuis haalt de finale”

Daags na de bekendmaking van de startplekken in de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2015 stromen de meningen binnen. Wij spraken gisteren al van een zware loting, en veel notabelen in de songfestivalwereld beamen die woorden. Toch zien velen het gunstig in voor Trijntje Oosterhuis. Een finaleplaats lonkt.

Richard van de Crommert van De Telegraaf moest zuchten en steunen na de bekendmaking van de vierde startplek voor Nederland. “Een zware loting. Tussen de topfavorieten België en Finland in.”

AVROTROS-commentator Cornald Maas is positiever: “Trijntje gaat de finale halen”, zegt hij in RTL Boulevard. “Trijntje is de eerste vrouwelijke artiest. Iedereen herkent haar meteen en vergeet niet dat de vakjury alle optredens wel vaker ziet dan die ene keer in de halve finale. De punten van de jury tellen voor vijftig procent. Het wordt lastig voor Trijntje, maar ik ga ervanuit dat ze de finale haalt.”

Coen Swijnenberg van de Coen en Sander Show op Radio 3FM. “IK vind Trijntje één van de beste zangeressen van Nederland. Wij vinden het in Nederland heerlijk om iedereen neer te sabelen voor de halve finale überhaupt is geweest, misschien is het slim om er met open vizier in te gaan.”

De redactie van Televizier richt zich op de meningen van bookmakers: “Nederland staat precies tussen allemaal landen die hoog gaan eindigen volgens de bookmakers. Vlak vóór Trijntje betreden Armenië en België het podium, en na Trijntje zijn Finland, Griekenland en Estland aan de beurt. In de polls staan al deze landen in de top-15 voor de eindoverwinning, dus het zou kunnen dat Walk Along wegvalt tussen al dit geweld. Een voordeel is wel dat in deze voorronde maar 16 landen strijden om 10 finaleplekken, terwijl de tweede halve finale 17 deelnemers heeft voor dat zelfde aantal.”

Bekijk hieronder de officiële videoclip van ‘Walk Along’ van Trijntje Oosterhuis. De eerste halve finale wordt gehouden op dinsdag 19 mei:


One Response to “BN’ers: “Trijntje Oosterhuis haalt de finale””

  1. eric says:

    Het is me toch elke keer een raadsel waarom Richard van de Crommert als deskundige wordt gezien. Lees als zijn voorspellingen in de telegraaf maar na in de afgelopen jaren en hij zat er vaak gigantisch naast. Met nummers die zeker niet de finale gingen halen en dan glansrijk doorgingen.
    tevens een man die in de slechte tijd het songfestival helemaal tot de bodem afkraakte en het songfestival; als raar betitelde.
    Verleden jaar over de C.L zeer negatief in het begin en als een blad omdraaien toen de sterren blijkbaar toch een stuk gunstiger stonden.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *