Buitenlands nieuwsupdate (week 7)

Elke maandag praten we je bij over het laatste nieuws uit de andere 42 deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival. Afgelopen weekend kozen vier van deze landen hun inzending voor Stockholm. Nu een overzicht van het nieuws in week 7. • Door: Dennis van Eersel •

De nationale finale in Denemarken is gewonnen door de jongensgroep Lighthouse X. De drie jongens troefden met hun lied ‘Soldiers of love’ verrassend de grote favoriet Anja Nissen af:

Een opmerkelijke keuze in Griekenland/span> waar de hip hop groep Argo is geselecteerd voor Stockholm. Hun lied zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Het prestigieuze Sanremo Festival in Italië is gewonnen door de groep Stadio. Maar zij wilden niet naar het Eurovisie Songfestival gaan en dus is de runner-up Francesca Michielin intern aangewezen om naar Zweden te gaan. Volgens haar componist zal zij ook daar het nummer ‘Nessun Grado di Separazione’ opvoeren:

Het winnende land vn 2014, Oostenrijk/span>, komt met een Franstalig lied. ‘Loin d’ici’ wordt gezongen door ZOË, die vorig jaar ook meedeed aan de voorronde in Oostenrijk.

Buurland Zwitserland/span> heeft ook een zangeres geselecteerd: Rykka. Haar lied ‘The last of our kind’ is zeker niet onaardig, maar de zangkwaliteit moet flink verbeterd worden om succesvol te kunnen zijn in mei:

Volgende week zijn er weer – minstens – drie nieuwe inzendingen bekend. IJsland en Oekraïne houden hun voorronde en Georgië presenteert hun inzending.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *