Categorized | 2012 Baku, Homepage, Leek in Baku

De Leek In Baku (10, slot)

Friso Veenstra weet eigenlijk niets van het Songfestival. Toch volgt hij namens •• ESF Magazine •• het Eurovisie Songfestival in Baku. Hij is nu ‘De Leek In Bakoe’. In zijn rubriek bekijkt Friso het Songfestival vanuit een totaal ander oogpunt.

De Leek In Bakoe (10, slot) • Wennen

Ik ben terug in Nederland. Ik moet er weer aan wennen dat het hier ’s avonds niet heet blijft, dat mensen je hier in het verkeer niet proberen dood te rijden en dat je de politie hier niet kan paaien door je Songfestivalperskaart te laten zien. Dat je hier na het douchen geen waterballet achterlaat en dat je hier geen gekke ziektes krijgt als je water uit de kraan drinkt. En dat in mijn huis geen jongens op de bank zitten die constant Songfestivalmuziek draaien. • Door: Friso Veenstra •

Nog altijd schieten er op sommige momenten flarden Songfestivaltekst door mijn hoof. Mijn brein lijkt met name de herinnering aan “party for everybody, dance”, “social network, oh” en vooral “woki mit dem Popo” niet in toom te kunnen houden. Te pas en vooral te onpas moet ik er weer aan denken. Rambo Amadeus is heeft zijn ‘liedje’ zelfs al in mijn droom ten gehore gebracht. Tot twee keer toe. Jammer genoeg hoor ik nooit de stem van Soluna of Gréta. Het zijn altijd de dwazen die het hardst roepen.

Ondanks de dwazenstemmen heb ik geen spijt van mijn bezoek aan Azerbeidzjan. Verre van, zelfs. Mij leek het Songfestival een uitstekende aanleiding om het land eens te bezoeken en ik heb gelijk gekregen. Azerbeidzjan is een machtig interessant land met een behulpzame bevolking, een mooie en diverse natuur en een indrukwekkende geschiedenis. Het was bovendien bijzonder om het Songfestival eens van dichtbij mee te maken en te zien hoe het er bij de journalisten die het evenement verslaan aan toe gaat.

Volgend jaar trekt de karavaan door naar Zweden. De Road to Stockholm zal zonder mij afgelegd worden. Want Stockholm is geen Bakoe en Zweden is geen Azerbeidzjan. En ik ben geen leek meer.


6 Responses to “De Leek In Baku (10, slot)”

 1. Karin says:

  Jammer, Friso!! Want ik heb genoten van je lekenstukjes!

 2. Erik Bolks says:

  Jammer dat het geen Moldavië geworden is, dan hadden we je misschien nog kunnen overhalen. Ik heb van jouw aanwezigheid en verslagen genoten! Wens je in de toekomst nog vele mooie dromen met Greta en Soluna.

 3. Hendrik says:

  Als het over een paar jaar weer in Baku is ga je gewoon weer mee en dan noemen we je de expert in Baku 😛

 4. Eric says:

  Hmmmm Hendrik ” ga je gewoon weer mee”. Jij was er dus ook 🙂

  Nou mijn mening ik vond de leek niks aan maar dat had ik al eerder gezegd. Dus ik laat er geen traan om dat het nikszeggemde stukjes niet terugkomen .
  No hard feelings verder Friso 🙂

 5. Hendrik says:

  Nee, Eric, ik was er niet bij. Je leest dingen die er niet staan. Ik had het over Friso 😉

  Als ik tegen iemand zeg: De volgende keer trek je gewoon dat shirt weer aan, dan wil dat niet zeggen dat ik ook dat shirt heb aangetrokken 🙂

 6. Eric says:

  Die Hendrik toch , morgen schijnt de zon weer en slapen doen we snachts zegt mijn vader altijd.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *