Dennis’ Opinie • Dit doen wij in Wenen

Vanaf morgen gaat Team ESF Magazine twee weken lang verslag doen van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Net als de afgelopen jaren vormen Steef, Erik, Jill en ik het team voor deze website ter plaatse. Lees hier wat onze plannen zijn.Door: Dennis van Eersel

Goed om te weten is dat alle redacteuren van ESF Magazine voor een andere website aan het werk zijn in Oostenrijk. De prioriteit van de werkzaamheden ligt voor Erik bij OGAE Nederland, terwijl ik samen met Steef en Jill en andere collega’s in eerste instantie voor het Australische ESC Daily verslag doe.

Uiteraard zullen wij de lezers van ESF Magazine niet vergeten, maar voor de snelste updates vanuit Wenen verwijzen we jullie graag naar die Australische website. En nogmaals spreken wij de hoop uit dat de TROS, tegenwoordig AVROTROS, in de nabije toekomst de strijdbijl wil begraven en tenminste één redacteur van deze website een accreditatie zal geven die zich dan volledig op ESF Magazine zou kunnen richten. Op die manier zouden wij onze berichtgeving nóg sneller en beter kunnen maken.

Op ESF Magazine lees je de komende twee weken allereerst de Algemene Berichtgeving. Wij geven je overzichten van de repetities en het belangrijkste nieuws op persconferenties. De repetities worden geblogd door Dennis en Erik, maar daarnaast zijn er ook andere verhalen. Deze website richt zich op achtergrond en opinie en ons doel is dus om die verhalen te vinden, die anderen laten liggen.

De verhalen van achter de schermen op het songfestival horen ook bij ons doel. Onze embedded journalism artikelen in het kader van de Road Through Vienna zijn dagelijks te lezen. Zoals gebruikelijk verricht hoofdredacteur Steef van Gorkum daarin het meeste werk, met een blog in de ochtend en in de avond. De ene keer vol op de inhoud, de andere keer om een sfeerimpressie te geven van het festival.

Het wel en wee van de Nederlandse delegatie zal ik beschrijven in de artikelenreeks ‘Trijntje op het spoor’. Om de dag bekijk ik het songfestivalcircus door de bril van Trijntje Oosterhuis. Morgen valt zij al gelijk met haar neus in de boter, want dan vindt om 14:00 uur haar eerste repetitie plaats.

Wegens succes verlengen wij de liveblog van Erik Bolks met nog een seizoen. In ‘Erik’s Eurovizier’ focust hij op de details. De kleine verhalen in de bubbel van het perscentrum, die anders onderbelicht zouden blijven. Niet nieuwswaardig, maar wel sfeerbepalend – dat zijn nu juist de zaken waar Erik zijn vizier op richt.

Naast de algemene verslagen en de liveblogs biedt ESF Magazine ook videomateriaal aan. De Nederlandse repetitie, de persconferenties van Trijntje, interessante interviews, de hoogtepunten uit de talkshow The ESC Daily Show; onze Engelstalige opvolger van De Tweespraak.

Twee lezersservices kent u wellicht nog van de vorige jaren: “De Leekwijzer” en “De Prijspool”. De Leekwijzer is een poging om de inzendingen van dit jaar laagdrempelig te introduceren aan avondjesmensen, terwijl de Prijspool lezers de kans geeft de uitslag te voorspellen. De beste waarzegger wint een promopakket met CD’s van deelnemers aan dit Songfestival!

Reden temeer om ESF Magazine tijdens de Songfestivalweken op de voet te volgen. We beginnen elke ochtend rond 07:00 uur met een overzicht van wat er die dag staat te gebeuren en komen vanaf dat tijdstip langzaam op gang tot in de late uurtjes. Volg ons, reageer, stel je vragen, suggereer en denk mee, want wij zijn er voor jullie! Maar boven alles: geniet wederom van een prachtig Songfestivaljaar. De zestigste editie belooft op voorhand veel goeds.


One Response to “Dennis’ Opinie • Dit doen wij in Wenen”

  1. Rob says:

    Hoi Redactie , heel veel succes en lol , ik zelf ga voor het eerst de finale bijwonen, spannend en erg leuk .

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *