Erik’s EuroVizier (3) • In het nieuws

Binnen het ESC-Daily team ben ik natuurlijk wel een vreemde eend in de bijt. Waar zij allemaal zo professioneel mogelijk werken, overtreed ik natuurlijk alle journalistieke regels die er zijn.

• Door: Erik Bolks •

En dus ga ik verkleed als een malloot naar de finales, en als ik én de artiest dat leuk vinden, gaan we samen op de foto. De grens tussen journalist en fan passeer ik meermalen dagelijks in beide richtingen. And I love it!

Zo kan het dus gebeuren dat ik mij in het perscentrum aan het voorbereiden ben voor de finale en een NRC-journalist, die hier alleen op de avond van Trijntje in het perscentrum zit, mij vraagt of hij een fotootje mag maken. “Ja, joh, alleen maar leuk”. Als ik na alle optredens bezweet van de hitte in de arena alvast naar het perscentrum terugloop om af te koelen, krijg ik een What’sApp-je van m’n zus: “Je staat in het NRC!”. Ik denk  “O help, ff checken!’ Blijkt het best een leuke luchtige live-blog/column te zijn.

Omdat mijn vrienden uit Amerika en Scandinavië geen accreditatie hebben moet ik via het perscentrum omlopen naar uitgang ‘Süd’. Net dan breekt de donderwolk boven de Wiener Stadthalle, alsof de Georgische Nina Sublati en zanger Uzari uit Wit Rusland nog niet voldoende onweer en bliksem over ons hebben uitgestort. Druipnat ontmoeten wij elkaar in het cafeetje waar we hebben afgesproken. Nico Sanna en Rene zijn gesnapt tijdens het liedje van Denemarken. Het was een cameo van een fractie van een seconde, maar ze gaan viral op facebook onder de vrienden. Rene uit Denemarken klaagt dat hij er niet al te florissant op staat, waarop Nico en ik spontaan uitbarsten in een ‘It’s the way you Aaaaaaaah’

Voor de uitzending ben ik ook geïnterviewd door een heel lieve dame, Olivia, voor een radioprogramma. Zij zit elke dag aan een tafel naast ons met Amerikanen. Ik ben dus in de veronderstelling dat het een podcast voor de VS zou zijn (niche markt). Ja, dat is een aanname, want de volgende morgen kom ik er achter dat zij van het Kanaaleiland Jersey komt en voor de BBC werkt.

Ik zit in een radio-uitzending die eerst op de eilanden, maar vervolgens ook overgenomen wordt door andere districten in de gehele UK. (op Luister hier op 2 uur en 52 minuten). Olivia is heel enthousiast en is afgestudeerd op culturele invloeden in Eurovisie bijdragen. We raken aan de praat over onze major escape from reality which happens to be our hobby. Uiteraard zijn we in no time facebookvrienden!

Kijk zo levert een verherni-jaardag toch weer leuke dingetjes op.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *