Erik’s EuroVizier (3) – Kwik, Kwek & Kwak

Wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? Erik Bolks kijkt verder dan alleen naar de rehearsals en persconferenties. In Erik’s Euro Vizier af en toe een verslagje. Vandaag over… de nieuwste uitgave van De Donald Duck.

Het Songfestival leeft in Zweden. Zoveel is wel duidelijk. De stoplichten laten als het rood licht is Loreen’s ‘Euphoria’ horen, bij groen hoor je Mans’ ‘Heroes’. Op de loopbrug richting Globen vanaf het metrostation worden alle deelnemers dit jaar afgespeeld door luidsprekertjes die aan de vlaggenmasten hangen.

In de Donald Duck (Kalla Anka) staat deze week een detectiveverhaal van Kwik Kwek & Kwak (Knatte, Fnatte & Tjatte): Kwik Kwek & Kwak doen mee namens Duckstad (Ankaborg) aan Melodikarnavalen (MF) dat in Klotet (De Bol, ‘Globen’) gehouden wordt. De Zware Jongens zijn er ook en proberen de overwinningsbokaal te stelen voor een geheime opdrachtgever, zij worden geholpen door de knulligheid van oom Donald. De neefjes vinden dat hun lied het op eigen kracht moet kunnen, maar Donald denkt daar anders over. Hij schakelt achtereenvolgens een windmachine in die de hele boel overhoop gooit, idem met de rookmachine die hij full force aanzet.

De Zware Jongens maken van het momentum gebruik. Ze vluchten achternagezeten door de neefjes naar het dak van de ‘grote golfbal’. Daar komt de geheime opdrachtgever de bokaal ophalen die hij ‘verdiend’ zou hebben. De neefjes herkennen hem: Het is Bängelbert Klumperfinck! (Engelbert Humperdinck). Hij vlucht nog in Sieneke’s luchtballon, maar de neefjes weten de zaak te redden. Hier het hele verhaal kun je hier lezen:

DD1 DD2 DD3 DD4 DD5 DD6 DD7 DD8 DD9 DD91


One Response to “Erik’s EuroVizier (3) – Kwik, Kwek & Kwak”

  1. Karin says:

    Leuk! Stel je dat eens in Nederland voor!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *