ESC Daily Show: ‘Nederland is grens-verleggend op het songfestival’

“Nederland is grensverleggend geweest op het Eurovisie Songfestival in de laatste jaren.” Deze mooie woorden spreekt beroepsgokker Daniel Gould in de ESC Daily Show, waar ook radio dj Giel Beelen in aanschoof.”

“Geloofwaardigheid, authenciteit en kwaliteit doen het goed op het festival. Het is onzin om te denken dat, als je met iets goeds en geloofwaardigs komt, je verliest van een kermisact. Het tegenovergestelde is zelfs waar. Kwaliteit komt altijd boven drijven,” zegt Gould van Sofabet.

Giel Beelen is de ontdekker van Douwe Bob, via zijn talentenjacht De beste singersongwriter van Nederland, en is daarom ook in Stockholm. Voor het eerst zat hij in de zaal tijdens de show, en dat heeft zijn zienswijze op het songfestival toch veranderd.

“Als je ziet hoe groot dit is, hoeveel er bij komt kijken als in 30 seconden de acts worden afgebroken en opgebouwd voor de volgende artiest… Dat heb je thuis niet door, hoe professioneel het is en hoeveel werk hier in zit.”

Vanwege zijn werk als radio dj kijkt Giel Beelen vooral naar de kwaliteit van de muziek. Hij was blij verrast met de samenstelling van de show, met veel diversiteit en een goede balans. “Natuurlijk is de startvolgorde belangrijk voor een show. Net als op de radio, is het maken van een goede playlist een kunst. Een lied kan zo anders overkomen vanwege het nummer dat ervoor of erna wordt gedraaid. Ik vind het een goede zaak dat er nu producers zijn die dit samenstellen.”


2 Comments


  1. // Reply

    De ballad na de grote klapper Rusland was dit keer Tsjechië. Toch ook gekwalificeerd!


  2. // Reply

    Dus die had daar toch niet zo veel nadeel van! ( Sorry had 1 post moeten zijn)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *