Categorized | 2018 Lissabon

Eurovision 2018: Volg hier al het Songfestivalnieuws uit Lissabon!

Het Songfestival 2018 kan beginnen. Ben je niet in Lissabon? Dit zijn volgens ons de beste plekken om het festival online te volgen.

Repetities starten op zondag 29 april, het volledige schema vind je hier. Voor Waylon begint het festival op dinsdag 1 mei.

ESCDaily

De redactieleden van ESFMagazine zijn in Lissabon en je kunt hun werk volgen via de internationale website ESCDaily. ESCDaily is een van oorsprong Australische website die het festival volgt als een sportevenement: “The Olympic Games of Music”. Elke dag becommentariëren Dennis van Eersel en Erik Bolks hier de repetities in de liveblogs, en er staan ook zes afleveringen van de ESCDaily Talkshow op het programma. Presentator: Steef van Gorkum.

Volg ESCDaily via de website
Volg ESCDaily op Facebook en Twitter

Songfestival.be

Voor Nederlandstalig Songfestivalnieuws kun je terecht bij de Vlaamse collega’s van Songfestival.be. Deze mannen werkten in de afgelopen jaren nauw samen met de redactie van ESFMagazine en ESCDaily. De focus ligt voor hen natuurlijk op Sennek, maar ook Waylon krijgt voldoende aandacht.

Eurostory

Wil je meer de diepte in? Dave Boomkens, Edward van de Vendel en Ellen Deckwitz zijn met de literaire songfestivalsite Eurostory in het gat gesprongen dat ESFMagazine achterliet. Ze volgen het festival op een serieuze manier, met boeiende interviews en achtergrondverhalen. Ook reiken ze elk jaar een award uit aan de artiest met de mooiste zin in zijn/haar songtekst.

Andere links die wij aanraden:

ESCInsight
Sofabet
Songfestival Weblog

De redactie van ESFMagazine is sinds enkele jaren helaas onderbemand. Daardoor kunnen wij niet meer zelf de Nederlandstalige verslaggeving bieden die we graag zouden willen. Gelukkig gaat de befaamde Prijspool wel gewoon door dit jaar!
Ben jij geïnteresseerd om ons team te komen versterken? Laat dan je e-mailadres achter in een reactie op dit bericht!


3 Responses to “Eurovision 2018: Volg hier al het Songfestivalnieuws uit Lissabon!”

 1. Henk Vla says:

  We hebben er een jaar op moeten wachten. Ik ben er weer helemaal klaar voor.

 2. 😎 says:

  😊👍

 3. Henk Vla says:

  Wat een genot om Waylon in actie tezien.
  Een tijger in een panter outfit. Wat een statent, alleen een insider begrijpt de diepere boodschap. En dan die 4 uitgelaten rockers erbij. Geweldig dat wordt ontelbaar keren 12 punten. Nederland kan zich gaan voorbereiden op 2019.👍

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *