Glazen Bol 2015 (27) • San Marino

De redactie van ESF Magazine buigt zich ook in 2015 over alle deelnemende landen en probeert de kansen in te schatten. Vandaag bekijken wij de inzending van San Marino en geven ons eerste oordeel. Het draait in deze reeks om het inschatten van de kansen op kwalificatie en een goede score in de finale. Voor zover mogelijk proberen onze redacteuren Erik Bolks, Jill Guthrie en Dennis van Eersel hun persoonlijke smaak uit te schakelen in de beoordelingen. Welk land heeft het beste audiovisuele totaalplaatje en gaat straks de meeste stemmen krijgen van jury’s en televoters?

In de Glazen Bol van vandaag: SAN MARINO
Deelnemende artiest(en): Anita Simoncini & Michele Perniola
Compositie:Chain Of Lights
San Marino 2015 Anita Simoncini & Michele Perniola
Componist(en): Ralph Siegel
Tekst: John O’Flynn
Startvolgorde Wenen 2015 : Startplek 3 in de tweede halve finale op 21 mei
Top 10 plaatsen finale: geen

Dennis van Eersel: Geen Valentina Monetta, maar wel wederom componist Ralph Siegel voor San Marino. Vorig jaar behaalde dit land tot ieders verrassing de finale met een zeer, zéér gedateerd nummer. Toch kan ik me, net als vorig jaar, niet voorstellen dat een lied als dit het gaat redden. De loting is dramatisch, de artiesten zeer onervaren en er zitten stukken in het lied die vermoedelijk erg knullig en kinderlijk gaan overkomen. Het is eigenlijk de enige inzending in 2015 die ik voor de repetities al volledig durf af te schrijven.

Beoordeling compositie: 4,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 3,0/10
Huidige kwalificatiekansen: 10%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op rode lantaarn halve finale: 20%

Erik Bolks: Het is een bijkans onmogelijke opgave waar deze twee juniors voor gesteld worden. Maakt de voorgaande deelneemster Molly (eveneens 17) nog grote indruk met een eigen volwassen compositie en geluid. Deze twee kunnen, eufemistisch gezegd, live niet zo heel goed zingen, getuige hun Junior bijdragen. En ze moeten ook nog eens een Siegel-compositie met een overdosis aan akkoordwisselingen en tweede stemmen doorwerken. Het arrangement is van plastic en zo kitscherig als wat, maar de basismelodie vindt ik nog best aardig. Om te zingen is het zelfs een van de meest lastige bijdragen. Maar het klinkt zo gedateerd en gekunsteld en bij elkaar gejat dat ik niemand er de telefoon voor zie grijpen. Zitten ze ook nog eens in een semi met in de eerste helft maar liefst 4 duo’s en zijn zij op afstand de zwaksten in deze poule. Ofwel San Marino blijft steken in de semi. En terecht, al zing ik het in de auto heerlijk mee.

Beoordeling compositie: 6,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 5,0/10
Huidige kwalificatiekansen: 15%
Kans op winst halve finale: 0,1%
Kans op rode lantaarn halve finale: 20%

Jill Guthrie: Ik denk dat San Marino een onfortuinlijke stap terug heeft gedaan, zelfs terwijl ze andere talenten hebben geritseld, in plaats van Valentina Monetta. Het lied begint ok, maar de dramatische bewegingen in toonhoogtes en crescendo’s zijn teveel van het goede. De vocalen zijn solide, maar maar de zachte melodie en het overnemen van elkaars tekst geeft het een Disney-tintje. Op dit moment denk ik dat deze geruisloze inzending de kaars niet brandend kan houden richting het einde van de competitie.

Beoordeling compositie: 4,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 4,0/10
Huidige kwalificatiekansen: 25%
Kans op winst halve finale: 1%
Kans op rode lantaarn halve finale: 15%

VOOR EERDERE BIJDRAGES IN DE RUBRIEK ‘GLAZEN BOL’ KLIK HIER


2 Responses to “Glazen Bol 2015 (27) • San Marino”

 1. Karin says:

  Wat zielig voor die kinderen, dit lied.

 2. Shannon says:

  slecht slecht slecht!!! dit mag niet doorgaan!
  Beoordeling compositie: 4,0/10
  Beoordeling totaalplaatje: 4,5/10
  Huidige kwalificatiekansen: 40%
  Kans op winst halve finale: 1%
  Kans op rode lantaarn halve finale: 30%

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *