Categorized | Glazen Bol 2017

Glazen Bol 2017 (45) Conclusie tweede halve finale

ESF Magazine presenteert: De Glazen Bol. Onze jaarlijkse prognose voor het Eurovisie Songfestival. Componist Robbert Landegent, sportverslaggever Dennis van Eersel en songfestival-kenner Erik Bolks kijken elke dag naar de kansen van de deelnemende landen. Vandaag de round-up van semi 2.

Onze voorspellers zien het positief in voor OG3NE: Nederland haalt de finale van het Eurovisie Songfestival.

In de Glazen Bol van vandaag: TWEEDE HALVE FINALE

Datum : Donderdag 11 mei 2017

Beoordeling van de liedjes

De afgelopen dagen hebben Robbert Landegent, Erik Bolks en Dennis van Eersel hun licht laten schijnen over de 18 deelnemers in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Hoewel, eigenlijk waren het er 19. De soap rondom Rusland zal niemand zijnn ontgaan. Yulia mag Oekraïne niet in, en dus is er een deelneemster minder in het jaar van ‘Celebrate Diversity’.

Onze mannen gaven alle landen cijfers voor hun compositie, het huidige totaalplaatje (voor zover aanwezig) en gaven percentages wat betreft de kwalificatiekansen en eventuele winst van de halve finale.

Als we alle cijfers bij elkaar optellen en delen door drie, komt er een gemiddelde waardering uit voor de 18 songs van onze drie songfestival-experts. Slechts tien landen krijgen een 6, wat een verschil met de eerste halve finale. Daar kregen zes landen een 7,5 of hoger. Hier slechts twee: Oostenrijk en Bulgarije.

Estland en Wit-Rusland scoren nog wel hoger dan een 5,5. Voor alle andere landen is er een onvoldoende voor de compositie. Pijnlijke cijfers. Het is duidelijk dat veel acts het zullen moeten hebben van een goede act om staging, om te compenseren.

De kwalificatiekansen

Bulgarije en Oostenrijk staan ook in de kwalificatiezone als we de percentages onder de loep nemen. Maar, frappant genoeg, Oostenrijk slechts op plek 5. Roemenië stijgt met stip, bij Estland is er zelfs een enorme discrepantie bij beide lijstjes.

Het maakt de tweede halve finale dus lastig te voorspellen, zonder dat de totaalplaatjes bekend zijn. Bij de repetities moet er meer duidelijk worden, al lijken San Marino en Litouwen al bij voorbaat kansloos.

Maar wat denk jij?

Tot zover onze meningen, voorafgaand aan de repetities in Kiev. Maar we zijn, zoals altijd, benieuwd wat júllie zien, als je in de glazen bol kijkt. Wie gaan het redden en wie niet? Welke nummers vind jij van hoog niveau en welke niet? En zegt dat automatisch iets over de kwalificatiekansen? Laat ons weten wie, voorlopig, jouw tien qualifiers zijn in deze halve finale. En niet gevreesd, de echte afrekening volgt pas in Kiev, als onze prijspool weer open gaat!

VOOR EERDERE BIJDRAGES IN DE RUBRIEK ‘GLAZEN BOL’ KLIK HIER


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *