Glazen Bol 2017 (24) Letland

ESF Magazine presenteert: De Glazen Bol. Onze jaarlijkse prognose voor het Eurovisie Songfestival. Componist Robbert Landegent, sportverslaggever Dennis van Eersel en songfestival-kenner Erik Bolks kijken elke dag naar de kansen van de deelnemende landen. Vandaag: Letland.

Triana Park heeft een apart lied, modern ook, dat veel mensen zal aanspreken. ‘Line’ is een prima afsluiting van een avondje semi 1.
Erik Bolks

In de Glazen Bol van vandaag: LETLAND
Deelnemende artiest(en): Triana Park
Compositie:Line

Componist(en): Agnese Rakovska, Kristaps Ērglis, Kristians Rakovskis
Tekst: Agnese Rakovska
Startvolgorde Kiev 2017 : Startplek 18 in de eerste halve finale op dinsdag 9 mei
Top 10 plaatsen finale: 3e in 2000, 1e in 2002, 5e in 2005, 6e in 2015

Dennis van Eersel

De jaren van de dramatische slechte inzendingen uit Letland liggen achter ons. Sterker nog, opnieuw komen de Letten met een heerlijke inzending! Waar trekken we de grens? Een tekst die op vele fronten van toepassing zou zijn in het huidige wereldklimaat, maar door Triana Park heel klein gemaakt in de vorm van een verbroken relatie. Voor het opzwepende middengedeelte van het nummer is aanstekelijk. Kan mij niet voorstellen dat dit zich niet gaat kwalificeren voor de finale.

Beoordeling compositie: 7,5/10
Beoordeling totaalplaatje: 7,5/10
Kwalificatiekansen: 60%
Kans op winst halve finale: 3%
Kans op laatste plaats halve finale: 3%

Erik Bolks

Haal je zonnebril er maar even bij, als je niet wilt dat de felle neonkleuren je zullen verblinden. De act is vreselijk druk, qua lichten en kleuren, maar dat past wel bij het tempo. De zangeres is ook niet het meest charmant in haar vaal paarse legging. Ook haar vocalen zijn ook niet bepaald wat je wensen zou, maar wel een leuke ogen-mimiek. Triana Park heeft een apart lied, modern ook, dat veel mensen zal aanspreken.

‘Line’ is wel een prima afsluiting van een avondje semi 1. Ik denk dat het wel doorgaat om vervolgens helemaal niks meer te doen. Zelf vind ik het intro van 10 seconden het meest interessant. Daarna wordt het een dancetrack met naar mijn idee iets te veel herhaling. Het valt de Letten te prijzen dat ze het Songfestival zo modern benaderen. Dat hun finale vol zat met experimentele muziek geeft aan dat ze niet vastzitten aan het cliché omtrent ‘het eurovisielied’. Wat een tegenstelling met bijvoorbeeld Malta. Alleen daarom zou deze zeer gewaagde bijdrage naar de finale moeten.

Beoordeling compositie: 6,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 6,5/10
Kwalificatiekansen: 60%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 5%

Robbert Landegent

Apart nummer dat ik wel kan waarderen. Het is weer eens iets anders. Tegelijkertijd maken de zwakke vocalen dit nummer vrij kansloos voor een overwinning of zelfs maar voor kwalificatie. Grote kans dat deze inzending bij menig jurylid onderaan gaat bengelen. Erg jammer dat deze bijdrage blijft steken in een poging tot, want de intenties lijken goed….

Beoordeling compositie: 6,5/10
Beoordeling totaalplaatje: 5,0/10
Kwalificatiekansen: 30%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 25%

VOOR EERDERE BIJDRAGES IN DE RUBRIEK ‘GLAZEN BOL’ KLIK HIER


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *