Categorized | Glazen Bol 2017

Glazen Bol 2017 (36) San Marino

ESF Magazine presenteert: De Glazen Bol. Onze jaarlijkse prognose voor het Eurovisie Songfestival. Componist Robbert Landegent, sportverslaggever Dennis van Eersel en songfestival-kenner Erik Bolks kijken elke dag naar de kansen van de deelnemende landen. Vandaag: San Marino.

Alweer Valentina, voor de broodnodige variatie. Pfff…Kan er geen reden verzonnen worden om deze vrouw van haar vierde deelname af te houden?
Robbert Landegent

In de Glazen Bol van vandaag: SAN MARINO
Deelnemende artiest(en): Valentina Monetta & Jimmie Wilson
Compositie:Spirit Of The Night

Componist(en): Jutta Staudenmayer, Steven Barnacle
Tekst: Ralph Siegel
Startvolgorde Kiev 2017 : Startplek 10 in de tweede halve finale op donderdag 11 mei
Top 10 plaatsen finale: geen

Dennis van Eersel

En dat is vier. Valentina Monetta keert opnieuw terug naar het songfestival. En wéér met een lied van Ralph Siegel. Die man stopt pas met deelnemen als hij onder de grond ligt. En zelfs dan ben ik er niet zeker van dat hij niet nog wat nummers op de plank heeft liggen om postuum uit te brengen. Valentina doet het samen met Jimmie Nelson dit jaar en het duo heeft nog niet laten zien dat er een natuurlijke chemie is op het podium. Het nummer gaat nergens heen en ook op de ranglijst zal San Marino weinig gaan doen dit jaar.

Beoordeling compositie: 5,0/10
Beoordeling totaalplaatje: nnb/10
Kwalificatiekansen: 25%
Kans op winst halve finale: 0,5%
Kans op laatste plaats halve finale: 10%

Erik Bolks

We zitten even niet in de serie kwaliteitsbijdragen rond het midden van semi 2. Ralph Siegels geld is nog steeds niet op en dus mag de immer ongestelde Valentina weer opdraven om een nare oorwurm te zingen. Wat dat betreft een goede combi. Samen met een typische foute Amerikaanse jaren ’70 zanger blèrt mevrouw Monetta die voor de gelegenheid haar haar geverfd heeft in de kleuren van Cyndi Lauper hun huppeldeuntje. Het wordt een soort porno waar niemand graag naar kijkt. Het lijkt ook nog veel langer te duren te duren dan de standaard 3 minuten voor de boel afgewerkt is.

Miljonair Siegel slaagt er elke keer weer in om een lastig zingbaar stukje af te leveren (complimenten aan Jimmy, zijn partij is echt niet gemakkelijk) met een arrangement dat uit een Kruidvat-keyboard lijkt te komen. Uiteraard klinkt het weer super simpel – toch knap – maar vooral behoorlijk gedateerd, maar dan op een faliekant mislukte manier. Ondanks de vele akkoordwisselingen en moeilijkheidsgraad, denk ik niet dat OG3NE zich aan dit ding zou willen wagen.

Beoordeling compositie: 3,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 4,0/10
Kwalificatiekansen: 35%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 15%

Robbert Landegent

Alweer Valentina, voor de broodnodige variatie. Pfff…Kan er geen reden verzonnen worden om deze vrouw van haar vierde deelname af te houden? Misschien nog onlangs opgetreden op de Krim of zo? Het begin van het nummer klinkt hoopvol en op dat moment bezit ik nog het geduld om me te laten verrassen. Naarmate het nummer voortschrijdt, moet ik helaas constateren dat de fantasie van ome Ralph op is gezien de vele herhalingen waar hij de rest van zijn compositie mee vol maakt. Overigens, in tegenstelling tot het meisje/jongen-duo enkele jaren geleden, kunnen deze twee wél zingen. De zwarte stem van Jimmy spreekt me zelfs erg aan. Maar het eentonige en afgezaagde lied is een aanfluiting. Mag van mij niet naar de finale en gaat dan ook niet naar de finale.

Beoordeling compositie: 3,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 4,0/10
Kwalificatiekansen: 35%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 20%

VOOR EERDERE BIJDRAGES IN DE RUBRIEK ‘GLAZEN BOL’ KLIK HIER


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *