Categorized | Glazen Bol 2017

Glazen Bol 2017 (42) Litouwen

ESF Magazine presenteert: De Glazen Bol. Onze jaarlijkse prognose voor het Eurovisie Songfestival. Componist Robbert Landegent, sportverslaggever Dennis van Eersel en songfestival-kenner Erik Bolks kijken elke dag naar de kansen van de deelnemende landen. Vandaag: Litouwen.

Eigenlijk word ik hier een beetje triest van, want ik denk dat ik het beoogde plan achter deze inzending begrijp: een soulvol, funky nummer neerzetten in een dynamische vertolking. Echter, alles blijft steken in een wanhopige poging tot.
Robbert Landegent

In de Glazen Bol van vandaag: LITOUWEN
Deelnemende artiest(en): Fusedmarc
Compositie:Time

Componist(en): Denis Zujev, Michail Levin
Tekst: Denis Zujev, Viktoria Ivanovskaja, Michail Levin
Startvolgorde Kiev 2017 : Startplek 16 in de tweede halve finale op donderdag 11 mei
Top 10 plaatsen finale: 6e in 2006, 9e in 2016

Dennis van Eersel

De slechtste inzending van 2017. Er is geen doorkomen aan. Hoe kan dit lied in Litouwen zoveel punten in de voorronde hebben gekregen in elke ronde van een marathonshow? Het is schreeuwerig, visueel gebeurt er niets en het lied heeft geen hook, melodie of enige memorabele factor. Als dit de finale haalt, zou het een grof schandaal zijn. Gaat dus ook niet gebeuren.

Beoordeling compositie: 5,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 4,5/10
Kwalificatiekansen: 20%
Kans op winst halve finale: 0,5%
Kans op laatste plaats halve finale: 25%

Erik Bolks

YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH

De meest poëtische tekst van 2017 na op die van Wit-Rusland na. Wat een agressieve manier van zingen. Die zangeres heeft een strot om u tegen te zeggen, en ze kan ook goed zingen, maar daar houden mijn complimenten toch echt op. Het lied is een gedrocht en de uitstraling van FUSEDMARC die van een automatisch gehaktmolen in een varkensslachterij waar je met je voet in vast bent gekomen. Enkel wat punten uit Ierland en Estland, maar daarmee is het ook wel gedaan.

Beoordeling compositie: 4,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 2,0/10
Kwalificatiekansen: 5%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 0%

Robbert Landegent

Eigenlijk word ik hier een beetje triest van, want ik denk dat ik het beoogde plan achter deze inzending begrijp: een soulvol, funky nummer neerzetten in een dynamische vertolking. Echter, alles blijft steken in een wanhopige poging tot. Door de weinig sprankelende stem van de zangeres is er van soul geen sprake en van echte dynamiek zien we al helemaal niets terug. Toch blijft Miss Fusedmarc -wat een doorzetster- tot het bittere einde toe haar best doen, en misschien is dat juist de tragedie. Ze kan het gewoon niet, maar beseft dat zelf niet en waarschijnlijk durft niemand haar een spiegel voor te houden…. Overigens zou een gratis cursus Engelse fonetiek een leuke poedelprijs zijn voor de zangeres, want ze slaagt erin om hele zinnen uit te kramen die door niemand verstaan worden.

Beoordeling compositie: 4,5/10
Beoordeling totaalplaatje: 4,0/10
Kwalificatiekansen: 25%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 25%

VOOR EERDERE BIJDRAGES IN DE RUBRIEK ‘GLAZEN BOL’ KLIK HIER


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *