Glazen Bol 2017 (8) Georgië

ESF Magazine presenteert: De Glazen Bol. Onze jaarlijkse prognose voor het Eurovisie Songfestival. Componist Robbert Landegent, sportverslaggever Dennis van Eersel en songfestival-kenner Erik Bolks kijken elke dag naar de kansen van de deelnemende landen. Vandaag: Georgië.

‘Keep the faith’ is een bombastisch opbouwende ballad, die voldoet aan alle songfestivalwetten. De originaliteitsprijs zal Georgië dan ook niet winnen.
Dennis van Eersel

In de Glazen Bol van vandaag: GEORGIË
Deelnemende artiest(en): Tamara Gachechiladze
Compositie:Keep The Faith

Componist(en): Anri Jokhadze
Tekst: Tamara Gachechiladze
Startvolgorde Kiev 2017 : Startplek 2 in de eerste halve finale op dinsdag 9 mei
Top 10 plaatsen finale: 9e in 2010, 9e in 2011

Dennis van Eersel

Het eerste deel van deze eerste halve finale zit bomvol met ballades en ook Tako uit Georgië doet een duit in het zakje. ‘Keep the faith’ is een bombastisch opbouwende ballad, die voldoet aan alle songfestivalwetten. De originaliteitsprijs zal Georgië dan ook niet winnen, maar doet hoeft ook niet altijd. De inzending is goed genoeg in zijn genre en zal vermoedelijk (net?) genoeg punten bij elkaar sprokkelen voor een finaleplek, ondanks een vervelende startplek in de show.

Beoordeling compositie: 6,5/10
Beoordeling totaalplaatje: 7,0/10
Kwalificatiekansen: 55%
Kans op winst halve finale: 3%
Kans op laatste plaats halve finale: 3%

Erik Bolks

De zangeres van “We don’t wanna Put( )in” doet mij vooral heel erg sterk aan Glennis Grace denken. En we weten allemaal hoe die het er in Kiev vanaf bracht. Het lied van mevrouw Hatzeflatze is zeurderig, niet toegankelijk en naar het eind toe wordt er teveel onzuiver geblèrd.

De achtergrondprojectie die men in Tbilisi vertoonde zal men in Kiev maar wat graag recyclen, maar zal de politieke toetssteen van de EBU niet mogen doorstaan. Kans op een finaleplekje vanuit tussen 9 veel sterkere finale kandidaten in de eerste helft van deze eerste semi uit lijkt mij bijna uitgesloten. OK, een paar punten voor haar kapsel kan ze krijgen.

Beoordeling compositie: 6,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 5,0/10
Kwalificatiekansen: 15%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 25%

Robbert Landegent

Deze dame kan zingen en ziet er fraai uit, maar haar bijdrage heeft zoveel pathos meegekregen en de visuals liggen er zo dik bovenop dat het optreden bijna een belachelijke vertoning wordt. Overdrijven is een kunst, ‘less could be more’. Als mij verteld wordt dat deze zangeres tot de besten van haar land behoort, geloof ik dat gelijk. Ze mag van mij dan ook een volgende keer terugkomen met een geloofwaardiger totaalpakketje.

Beoordeling compositie: 6,0/10
Beoordeling totaalplaatje: 2,0/10
Kwalificatiekansen: 25%
Kans op winst halve finale: 0%
Kans op laatste plaats halve finale: 10%

VOOR EERDERE BIJDRAGES IN DE RUBRIEK ‘GLAZEN BOL’ KLIK HIER


2 Comments


 1. // Reply

  Ik haaaat dit nummer haha! Nee, ik vind het nummer gewoon zo slecht. MAAR… ik heb dus ergens gelezen dat ze live erg goed is en dat ze echt een goeie show neer zet. Dat ze ons nog wel eens zou kunnen verrassen. Maar nee, ik denk en hoop niet dat dit door gaat. Het nummer is gewoon zo zeurderig en ik vind haar stem ook daardoor zeurderig en vervelend.
  Beoordeling compositie: 4,0/10
  Beoordeling totaalplaatje: 4,0/10
  Kwalificatiekansen: 10%
  Kans op winst halve finale: 0%
  Kans op laatste plaats halve finale: 15%


 2. // Reply

  Mevrouw Hatzeflatze. Nice. En verder helemaal eens met Erik. Behalve de punten voor het kapsel ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *