Het geheim van ‘waarzegster’ Iris

Vorig jaar baarde het Friese meisje Iris al opzien door de ESF Magazine PrijsPole met grote overmacht te winnen. Dit jaar echter deed ze iets heel bijzonders: ze verdedigde haar titel! Opnieuw sloeg Iris haar slag in de finale, waar ze maar liefst de volledige top zeven (!) juist voorspelde. ESF Magazine toog naar Friesland om de prijs te overhandigen, en om de vraag te stellen waarop iedereen het antwoord wil weten: ‘Wat is je geheim?’

“Het is ook wel een beetje geluk hebben, hoor,” drukt Iris ons meermalen op het hart. Toch lijkt het te toevallig om waar te zijn: voor het tweede jaar op rij winnen, met een finalevoorspelling die griezelig dicht bij de waarheid zit. Iris laat alle fans en journalisten, met hun doordachte systemen, opnieuw achter het net vissen.

“Een echt systeem heb ik niet,” aldus Iris, “Ik bekijk repetities, lees verslagen op allerlei websites, en als ik in m’n hoofd heb wie ik kansrijk acht en wie niet, dan ga ik puzzelen.” Dit jaar was ze al snel overtuigd van haar eerste zes landen. “Daarna was het een beetje gokken, ik wilde Nederland erbij en ook Finland omdat ik dat zelf een leuk liedje vond.”

Wellicht gaat ze zelf volgend jaar ook naar Kopenhagen. “Ik wilde al graag naar Malmö, maar dat kwam er helaas niet van.” Maar waar ze het festival ook gaat volgen, deelnemers aan de PrijsPole 2014 zijn vast gewaarschuwd: ‘waarzegster’ Iris dingt ook dan weer mee naar het promopakket.

nb. De foto bij dit bericht is van vorig jaar, toen hoofdredacteur Steef van Gorkum het Baku-pakket aan Iris uitreikte.


2 Comments


  1. // Reply

    Fotorolletje kwijtgeraakt in de trein?

    Als een echte winnende gokker, verraadt Iris haar tactiek lekker niet. Topkoks houden hun recepten ook geheim 😛


  2. // Reply

    Mijn dochter doet me weer versteld staan en eigelijks verbaasd het me ook weer niet . Ze was 6 maandjes en zat ze al duplo blokken te stapelen met 10 maanden liep ze zelfstandig . In haar huidige wereld verbaasd ze me ook steeds weer , en kan nog veel meer dan dat ze er zelf bewust van is .

    Trouwens erg leuk dat jullie elkaar weer ontmoet hebben Steef een leuk stuk hebben jullie geschreven ik ben trots op mijn dochter .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *