Hitsucces Songfestival in Nederland

Gisteren brachten we jullie al het heuglijke nieuws over de kijkcijfers. De logische vervolgvraag is dan: leveren die mooie kijkcijfers ook eindelijk weer eens hitsucces op voor Songfestivalliedjes? De Common Linnets zelf veroveren in ieder geval Europa.Van de redactie •

Dat er in de week na de finale Songfestivalliedjes onderaan de Single Top 100 bungelen, dat komt vaker voor. Maar dit jaar lijkt het erop alsof tenminste drie liedjes ook echt de hogere regionen bereikt hebben: Oostenrijk, Zweden en Noorwegen worden in ons land redelijk verkocht en zowaar ook op de radio gedraaid. Q Music liet het drietal bijvoorbeeld vanmiddag voorbij komen in zijn eigen radiohitlijst.

Buiten Nederland (maar ook binnen Nederland, trouwens) lijken de Common Linnets de grootste hit van dit jaar te scoren. De eerste dagen na de finale stroomden Facebook en Twitter al vol met iTunes-lijstjes en inmiddels lijkt dat succes ook over te slaan naar tastbare hitlijsten. Het blijft altijd lastig te duiden welke lijsten nu precies waarop gebaseerd zijn, maar het beeld van een geëmotioneerde Ilse DeLange bij Humberto Tan toont aan dat de Nederlandse inzending ook na Kopenhagen succesvol is. Reden om nog even extra na te genieten.


1 Comment


  1. // Reply

    Common Linnets verkopen in de week na het Songfestival maar liefst 6x zo veel als de winnaar en 5x zo veel als de ‘nieuwe’ posthume single van Michael Jackson. Daarnaast nog eens 14x zo goed als Sanna en Carl Espen. Toch mooi om te zien hoe het lied van Noorwegen het vooral in Nederland heel goed doet in de hitlijsten en ook bij de vak en televotejury.

    http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *