BN’ers zien kansen op succes voor Douwe Bob

Hoe liggen de kansen voor Douwe Bob op succes in Stockholm? Als we afgaan op de reacties na de presentatie van het lied ‘Slow Down’ op Twitter en in de kranten, dan lijken die kansen gunstig te zijn. Lees hier wat de BN’ers denken van de Nederlandse kansen op 10 mei.

Op Twitter spuwt bekend en onbekend Nederland vaak zijn gal. Op dit sociale medium is de toon vaak negatief, maar het valt mee wanneer het gaat over het lied van Douwe Bob. Radiopresentator Frank Mol is zelfs te spreken over de presentatie van de AVROTROS: “Goed dat er nu een goede clip klaar lag. Hopelijk staat de staging ook al als een huis. Het is zo 10 mei.”

3FM-dj Frank van der Lende heeft goede hoop dat Douwe Bob doordringt tot de finale. “Zijn liedje is bijzonder leuk. En de concurrentie niet echt.” Zijn collega bij Radio 538, Coen Swijnenberg, zegt dat we als Nederland met dit nummer kunnen aankomen bij het Songfestival. “Maar een goed liedje zegt niets over de score op het Songfestival”, aldus Swijnenberg.

Zangeres Sasja Brouwers , die in het verleden mee deed aan het Nationaal Songfestival is ook content: “Ik vind het n goed nummer van Douwe maar ik zou alleen zo graag weer een Nederlandstalig liedje willen.”

De Volkskrant geeft de plaat vier van de vijf sterren. Recensent Chris Buur schrijft dat “een finaleplaats moet lukken met Douwe Bobs smakelijke americana”, terwijl Stefan Raatgever van het Algemeen Dagblad: “Nederland kiest op het Songfestival opnieuw duidelijk zijn eigen richting. Douwe Bob presenteert met Slow Down een song die in de nog korte traditie van Anouk en de Common Linnets past: eerlijke, organische muziek die eerder gemaakt lijkt voor de kleine popzaal dan voor de mega-arena van het Songfestival.”

In zijn krant komen nog meer BN’ers aan het woord, onder wie Carlo Boszhard: “Dit nummer heeft geen technobeat nodig, geen vuurwerk. Je hoort ook: hier zit geen vette producer achter. Het is puur singer-songwriter, muziek om de muziek. En Douwe heeft de perfecte uitstraling om dit te brengen: hij is knap, jong en hip. Maar uiteindelijk valt of staat het met de uitvoering.”

En talentscout Henkjan Smits: “Douwe Bob laat zien wat de kracht is van échtheid. Hij heeft bezieling als drijfveer. Dit is pure X-Factor. Daar waar het in voorgaande jaren nog wel eens fout ging, omdat de artiesten met een prima liedje te veel bezig waren met zichzelf en hoe ze overkwamen, heb ik het vertrouwen dat Douwe Bob vol trots zijn song vertolken op het grootste podium van Europa.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *