Categorized | 2017 Kiev, Dennis van Eersel

Kwaliteit van OG3NE moet beloond worden

Het was voor mij dit weekend weer een gevalletje van ‘de cursus omgaan met teleurstellingen gaat helaas niet door’. Laat het geen voorbode zijn voor komende donderdag, want het harde werk van OG3NE dient beloond te worden.

Ik gun de AVROTROS dit jaar het succes van harte. Kwaliteit moet beloond worden. De uitslagenceremonie van donderdag? Echt een formaliteit.

Door: Dennis van Eersel

Dit jaar viel het een keer onhandig samen. Voor het eerst moest ik vanwege werk daadwerkelijk op twee plaatsen tegelijk te zijn. Om vertrouwd commentaar te mógen geven bij Feyenoord, zo voelt het namelijk echt, een voorrecht en mijn droombaan. Én tegelijkertijd het songfestival van broodnodig deskundig commentaar te voorzien in Kiev. Het wordt minder, maar sommige mythes rondom het festival blijken in Nederland lastig uit te roeien.

Gelukkig gaan de vluchten tussen Nederland en Oekraïne rechtstreeks en is de reis goed te behappen. Zo kon ik alles meemaken wat ik wilde, de repetities in Kiev én de kampioenswedstrijd van Feyenoord. Het feestje van Feyenoord kwam er alleen niet.

Laat het maar geen voorbode zijn voor OG3NE. Zoals de landstitel van de Rotterdammers een vanzelfsprekendheid was – en is – geldt na de repetitieweek ook voor de Dordste meiden dat kwalificatie voor de finale al binnen voelt voordat de uitslag officieel is.

Normaal hecht ik niet bijzonder aan een goed Nederlands resultaat. Ik hou van Rotterdam en mijn regio, maar puur Nederlands patriotisme heb ik vrij weinig mee. Toch gun ik de AVROTROS dit jaar het succes van harte. Kwaliteit moet beloond worden. De uitslagenceremonie van donderdag? Echt een formaliteit.

Ik benader het songfestival ook als een wedstrijd, alleen is de competitievorm wezenlijk anders dan bij een sport. Hier gelden andere regels. En OG3NE is vanaf de aftrap scherp gebleken en tot in de puntjes voorbereid. Maar, denkende aan IJsland vorig jaar, soms gebeuren er gekke dingen. Vliegen kwaliteitsacts er weleens uit ten faveure van iets waarvan je denkt; hoe kan dit nou?

Ik geloof er graag in dat alles in het leven gebeurt met een reden. Dat er ergens enige logica – of recht – achter moet zitten. Op het songfestival zijn elk jaar wel wat nummers te vinden die op die theorie aansluiten.

Als het tegenzit, recht de rug en blijf positief. Geniet van de mooie dingen in het leven en beleef die zelfbewust. Ik ga het deze week toepassen. Of zoals een Georgische Noor het zou zeggen: ‘Keep the faith’ en ‘Grab the moment!’


One Response to “Kwaliteit van OG3NE moet beloond worden”

  1. Herti van Eersel says:

    Wat n mooi stukje ,Dennis.
    Wij wensen OG3NE veel succes en jullie allen heel veel plezier.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *