LIVE • Mans maakt indruk bij eerste generale repetitie

Team ESF Magazine heeft de eerste generale repetitie van de eerste halve finale bekeken in het perscentrum. Hieronder kun je een verslag lezen van de opmerkelijkste zaken, zoals Jill Guthrie ze zag:

Ook vandaag waren we weer met onze ploeg in het perscentrum aanwezig om de generale repetities te volgen. Wie maakten er indruk, over wie maken we ons zorgen? Lees het hier, in omgekeerde volgorde:

17:02 – “Good morning, Australia, and good night, Europe”

We zien een recap van de zogenaamde qualifiers en de generale repetitie zit erop.

16:58 – Tien qualifiers

De presentatoren benadrukken voor de kinderen in de zaal dat de uitslag niet echt is. Voor wat het waard is, dit zijn de landen in de dummy-uitslag: Latvia, Switzerland, Sweden, Slovenia, Norway, Lithuania, Iceland, Portugal, Ireland and Montenegro.

16:51 – Technische problemen

Zoals altijd zijn er wat problemen met de verbindingen en het filmen. De presentatoren hebben een microfoon die het niet doet en sommige lichten werken niet naar behoren. De show ligt bijna tien minuten stil.

16:42 – The voting never goes wrong

We zien weer een historische terugblik, met een filmpje over de vele fouten die hebben plaatsgevonden tijdens de puntentellingen.

16:32 – Een les Oostenrijkse historie

Na de recap, gaan we terug in de tijd, met een filmpje over de Oostenrijkse invloeden op het songfestival. Veel zaken worden er met de haren bijgetrokken. Oostenrijker hebben geen humor.

16:22 – POLEN

De visuals in de achtergrond zijn wat overweldigend. Misschien leiden ze zelfs af van het verhaal van Monika, die in een rolstoel zit. Ik vrees dat dit lied, ondanks de laatste startplek, niet voldoende impact maakt. Er is een gebrek aan energie.

Poland 2015

16:18 – SLOVENIE

Maaraya gaat helemaal op in de performance en ze lijken hun draai gevonden te hebben. Het lijkt erop dat de cameraposities naast de piano eindelijk goed gevonden zijn en het is nu een goed gestructureerde bijdrage.

Slovenia 2015 Maraaya second rehearsal

16:13 – CYPRUS

Het enige land dat in zwart/wit begint is Cyprus. De klasse in de presentatie straalt er vanaf. Het lied is een mooi rustpunt in de uitzending.

Cyprus Eurovision 2015

16:09 – ZWITSERLAND

Melanie gaat ijshockeyen in haar postcard en levert daarna een verrassend goed optreden af. Dat hadden we niet verwacht en dus moet je oppassen dat je niet doorslaat in je oordeel. Het lied blijft zichzelf namelijk veel herhalen en er gebeurt vrij weinig op het podium in de laatste minuten.

Switzerland 2015

16:05 – ZWEDEN

Het camerawerk is nog strakker en better dan voorheen. Wie kan Mans Zelmerlow stoppen dit jaar?

Sweden mans and his puppets

15:58 – IJSLAND

Elke keer zien – en vooral horen – we wat verbetering bij Maria, maar het zijn te kleine stappen. De opening van het lied gaat inmiddels beter, maar de hoge noten blijven vals. Een goed lied, dat dramatisch wordt uitgevoerd. Helaas.

Iceland Eurovision 2015

15:54 – AZERBEIDZJAN

Elnur huilt als een wolf naar de maan achter hem en twee dansers symbolizeren het instinct van het lied. Er zijn wisselende reviews van deze performance. Sommigen begrijpen de bedoeling van de act, anderen denken dat de kijkers thuis blijven gissen. Het geheel is rommelig en Elnur zn vocalen vallen tegen. Maar geen finaleplaats, zoals sommige journalisten denken, zou dat niet heel erg ver gaan?

Azerbaijan Eurovision 2015

15:50 – LETLAND

Wat een krachtige performance. Gejuich in de zaal bij elke uithaal. Aminata haalt het niveau van Loreen, en het lied is een echte fanfavoriet geworden. Het kan niet anders of Letland haalt de finale dit jaar.

Latvia Eurovision 2015

15:46 – ISRAEL

Het is een van de weinige uptempo nummers in de voorronde en dus springt Israel er sowieso uit. Wat kleine veranderingen in de timing van de backings, maar het is bijna niet noemenswaardig.

 Israel Eurovision 2015

15:43 – TSJECHIE

Dit was de beste doorloop van de Tsjechen tot op heden. Het duo komt sympathiek en charismatisch over en steeds meer mensen geloven in de kwalificatiekansen. Het geheel ziet er naturel uit en de zang is goed.

Czech Republic Eurovison 2015

15:37 – PORTUGAL

Leonor gaat rotsklimmen in haar postcard en rockt ook in haar lied. Een dunne melodie, maar Leonor zingt inmiddels goed. Eigenlijk gaat het steeds beter, nu de echte shows naderen.

Portugal Eurovision 2015

15:33 – NOORWEGEN

Een duistere setting en misschien wel het beste camerawerk van dit jaar. Een hele sterke performance en het duo klikt goed met elkaar. Gaat veel punten krijgen zaterdag.

Norway Eurovision 2015

15:26 – MALTA

De Warrior uit de tweede halve finale maakt minder indruk dan de Georgische. En het lijkt logisch dat de twee inzendingen vergeleken gaan worden. Echt slecht kunnen we Malta niet noemen, maar of het voldoende indruk heeft gemaakt aan het einde van de show?

Malta Amber Warrior first rehearsal 2015

15:22 – MONTENEGRO

Een professionele opvoering van Knez, die zich inmiddels zichtbaar op zijn gemak voelt. Er zijn geen veranderingen meer aangebracht. Montenegro is er klaar voor.

Knez Montenegro 2015

15:18 – SAN MARINO

Een kinderlijk lied, opgevoerd door twee kinderen. Het gebrek aan ervaring straalt van de performance af. Nu het grote moment dichterbij komt lijkt het duo ook zwakker te worden. Dit was vocaal hun meest matige optreden tot nu toe.

San Marino Eurovision 2015

15:14 – IERLAND

Molly blijft moeite houden om vol overtuiging in de camera te kijken. Ze zal meer contact moeten maken om echt indruk te maken. Maar de tijd tikt weg en er is nu geen tijd meer om te oefenen. De zang is goed en zelfs in deze uitvoering heeft Ierland een kans.

Ireland Eurovision 2015

15:10 – LITOUWEN

Bungeejumpen een passionele kus op het podium. De chemie is er wel tussen Vaidas en Monika. De choreografie gaat soms nog steeds mis en het punt waarop Vaidas naar het publiek gaat schreeuwen is vaak iets waar juryleden strafpunten voor geven.

Lithuania first rehearsal 2015

15:09 – Wenen is er klaar voor!

Alle 17 deelnemende landen worden geintroduccerd en de regels van het stemmen worden uitgelegd. .

15:02 – Opening semi 2

Geen ellenlange inleiding van deze show, ten opzichte van de eerste halve finale. De presentatoren komen gelijk het podium op en praten over de 60-jarige historie en de miljoenen kijkers, verspreid over 45 landen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *