Live Steef: Het zit erop

Het zit erop. Althans, qua werk. De laatste dagen van dit festival kunnen we eindelijk even helemaal voor onszelf bezig zijn. Natuurlijk schrijf ik morgen nog een laatste blog en houden we de prijspool bij, maar het belangrijkste gedeelte zit erop. Het is tijd om te gaan genieten. • Door: Steef van Gorkum •

De dag van gisteren was al een stuk rustiger dan ik vooraf had ingeschat. ’s Ochtends moesten we wel eerst flink uitslapen na de afterparty van de tweede halve finale. Met name Dennis lag, na zijn vroege interview bij RTV Rijnmond, nog even een paar uur in coma.

Één van onze laatste twee items ging niet door, het andere item over de nieuwe puntentelling stond er met hulp van de Belgen vrij snel op. Dan was er ook nog de talkshow, maar daarvoor diende zich ineens een gast aan: de stage director van Australië benaderde ons of wij haar te gast wilden. Voor de verandering is dat ook wel eens gemakkelijk, en vanwege de link tussen ESC Daily en Australië was het inhoudelijk ook nog eens goed te verdedigen.

De dag verliep sowieso soepel. Brandon en Erik hielpen mee met het verslag van de generale repetities, en Erik bood bovendien aan om te gast te zijn in de eerder genoemde talkshow. Het was even zoeken naar de perfecte locatie, maar toen we die gevonden hadden – en een broodje Subway achter de kiezen hadden – konden we opnemen en was alleen de juryrepetitie nog over.

Dennis en ik blogden die zoals altijd voor ESC Daily, met de specifieke insteek van de jury’s die die avond stemmen. Ik heb de afgelopen jaren jury-uitslagen tot in den treure bestudeerd om uit te vinden waar zij meestal voor gaan, en op basis daarvan proberen we dan een rating te geven. Het viel me gisteren pas op hoe goed Polen het in die ranking zou kunnen doen. De zanger komt uit een talentenjacht, de moeilijkheidsgraad van het nummer is hoog en het lied zal bij weinig mensen als écht vervelend worden beschouwd – dat zijn doorgaans drie belangrijke indicaties voor een hoge jury vote.

Sinds dinsdag zijn we alle avonden uit geweest in de Euroclub en gisteren was geen uitzondering. De DJ’s waren een stuk beter dan de avond daarvoor. We hebben erg gelachen met Erik Bolks en de Belgen, en ook met de beveiligingsbeambten die stiekem gewoon staan mee te dansen als Charlotte Perelli wordt ingezet. Omdat het weekend was, reden de trams weer naar ons appartement en dus hoefden we om een uur of vier eindelijk eens geen dure taxi te pakken.

Nu is het alweer twee uur ’s middags op de dag van de finale. Het einde van het Songfestivalseizoen komt dichterbij. De PED kickt nog niet echt in; misschien komt dat morgen nog. Maar ik ben ook wel weer blij om naar huis te gaan. Het gevoel dat we er dit jaar heel veel uitgehaald hebben, overheerst, en helpt om zonder al teveel weemoed toe te leven naar de finale.


One Response to “Live Steef: Het zit erop”

  1. Karin says:

    Wat leuk dat zij vroeg om bij jullie in de show te mogen komen! Geeft aan hoe die show groeit.
    Geniet nog even vandaag, vanavond en vannacht!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *