Live Steef: “Joe! Or Jake…”

De drukste werkdagen zitten erop, en het programma van de zondag werkte als een scharnier van de eerste werkweek naar de ontspannen tweede week met feestjes. We begonnen rustig, konden uitslapen omdat we pas om 12:00 uur in het perscentrum hoefden te zijn. Daar volgden en filmden we de repetities van de Big-5 voor de tweede keer. • Door: Steef van Gorkum •

Veel verrassends was daar niet meer aan. Frankrijk was een tikje beter dan tijdens de eerste repetitie Amir zong meer noten zelf en zijn camerawerk is aangepast, maar een winnaar is het nog steeds niet. De nepval van Barei begint me op mijn zenuwen te werken, en de striptekening-achtige visuals bij Italië vind ik ook al niet mooi. Hoe ik de kansen van Zweden moet inschatten, is nog het lastigste vraagstuk, maar ik heb geen hoge verwachtingen van de rechtstreeks gekwalificeerde landen.

We hadden één interview gepland staan in de hele dag, en die ging ook nog eens niet door. Dus werd het een kalm dagje in het perscentrum, met zelfs tijd om de kampioensstrijd tussen Ajax en PSV te volgen. Dennis en ik keken met een cameraman van de Telegraaf (die voor PSV is) en Dave (een Ajacied) naar de ontknoping, en uiteindelijk konden wij lachen en droop Dave af. Het moet gezegd worden dat hij de enorme hoeveelheid grappen over De Graafschap, Bryan Smeets en “Helemaal niets in Amsterdam” de rest van de dag bijzonder goed opnam.

Terug in het appartement haalden we pizza bij restaurant Karavan dat vlak bij onze tramhalte zit, maar in week 1 continu gesloten was. Prijs & kwaliteit vielen erg mee, en er was nog precies genoeg tijd om ons om te kleden voor de Red Carpet Ceremony, waar Dennis nog nooit eerder bij aanwezig was geweest. Nu waren we er wel, om een filmpje te maken over Dami Im, waarbij we verschillende artiesten aanspraken met de vraag hoe ze over haar denken. Ik filmde, Dave nam leuke foto’s (zie bijlage, Dennis is er noodgedwongen afgeknipt) en de sfeer zat er goed in. Het feit dat Dave één van de twee Britse jongens probeerde aan te spreken met: “Joe! Or Jake!” hielp daar nog eens extra aan mee.

Na de Red Carpet gingen we de Euroclub in voor het openingsfeest. Het was nog vroeg, en dus duurde het even voor de sfeer erin kwam, maar rond een uur of elf ging het toch nog flink los. Erik Bolks kwam erbij, de DJ speelde goede muziek; alle ingrediënten om de spanning van week 1 er helemaal uit te gooien. Poolse collega’s die ons eerder deze week nog roemden om onze werklust keken nu vreemd op toen we keihard verzonnen Nederlandse teksten meeschreeuwden op de liedjes.

Zo’n uitlaatklep is soms even nodig. Maar vandaag gaan we weer serieus aan de bak met het volgen van de dress rehearsals voor de eerste halve finale. Volg vanavond onze liveblog op ESC Daily met uitgebreid commentaar op de juryrepetitie, en stay tuned hier op ESF Magazine voor de Prijspool en de Leekwijzer!


1 Comment


  1. // Reply

    Leuk om via jullie alles te volgen, complimenten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *