Live Steef: Twee Australische feesten

Wie in week twee van het Songfestival belandt, krijgt altijd last van enig concentratieverlies. Het helpt natuurlijk als je, zoals wij, de eerste week niet gelijk vol in het feestgedruis duikt, maar zelfs dan is de kans groot dat je halverwege het festival je rechterschoen om je linkervoet probeert te wurmen. Bij ons ging het gisteren mis rondom het feest van Australië.• Door: Steef van Gorkum •

Paul Clarke had ons vorige week uitgenodigd voor maandagavond om 18:00 uur in de Euroclub, maar toen ik in mijn e-mailbox keek, zag ik een officiële uitnodiging staan voor dinsdag om 16:00 uur. Dus gingen we ervan uit dat de dag rustig zou verlopen; Dennis en ik ruimden ’s ochtends het appartement op, deden boodschappen en monteerden het filmpje van de Red Carpet ceremonie.

We waren ruim op tijd in het perscentrum voor de eerste generale repetitie toen een collega ons erop wees dat er toch ook vanavond een feest was van de Australiërs – het zijn er dus twee! Halsoverkop wijzigden we de plannen. Brandon werd geïnstalleerd in het perscentrum terwijl Dennis en ik ons naar de Euroclub haastten om daar alsnog iets mee te pikken van het feest van Dami Im.

Bij de ingang stonden onze namen verkeerd gespeld op de lijst, maar we kwamen binnen, en niet eens heel veel te laat. Paul Clarke verwelkomde ons en nadat we wat impressieshots gemaakt hadden, filmden we vanaf het balkon de speech van Clarke en het optreden van Dami Im. Jammer genoeg blijft het heel lastig om de Australische artiest zelf te spreken, maar we hebben alsnog veel unieke content voor ESC Daily kunnen schieten met de hulp van SBS, dat ons al jarenlang heel hartelijk op het festival verwelkomd.

Na het feest volgden we de juryrepetitie in het perscentrum. Kroatië kwam toch wat beter uit de verf dan eerder deze week, terwijl bijvoorbeeld Tsjechië niet op haar best was. Het blijft in deze semi lastig in te schatten wat de jury gaat doen met de mindere vocalisten uit bijvoorbeeld Finland, Moldavië, Estland en Azerbeidzjan. Maar dat Nederland er in de jurylijst bij zit, daarover heb ik eigenlijk geen enkele twijfel.

Dave is inmiddels geswitcht naar een ander appartement. Hij wilde gisteravond graag met ons naar de Euroclub, maar het heen-en-weer gesjees met het Australische feest had er bij ons al flink ingehakt en dus gingen Dennis en ik slapen. Hendrik, die vandaag bij ons zou aankomen, liet ons gisteren het trieste nieuws weten dat hij ziek is en voorlopig niet kan komen. Het is dus stil in ons appartement. Stilte voor de storm? Vanavond de eerste halve finale, plus afterparty.


One Response to “Live Steef: Twee Australische feesten”

  1. Erik Bolks says:

    Dave heeft het in de Euroclub net zo lang volgehouden als ik! Ik geef het feest 4 sterren!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *