Luister naar ‘Slow Down’ van Douwe Bob

Douwe Bob heeft zijn lied voor Stockholm vandaag gepresenteerd. Hij zal het nummer ‘Slow Down’, dat je hier kan beluisteren, opvoeren tijdens de eerste halve finale op 10 mei.

‘Slow Down’ is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe Bob, Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra. De videoclip is geregisseerd door Hans Pannecoucke.

Het lied werd gepresenteerd door Cornald Maas en Douwe Bob via een – zeer instabiele – livestream van de AVROTROS op Periscope. Een half uur later was het nummer ook beschikbaar op Youtube:

Douwe Bob: ‘Wij gaan te snel. Er is een constante druk je te manifesteren. Slow Down is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed! Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.’

Nederland bereikte vorig jaar met Trijntje Oosterhuis de finale niet, nadat Anouk en The Common Linnets zeer succesvol waren in de jaren ervoor. Hoe het Douwe Bob vergaat gaan we in mei live voor je volgen vanuit Zweden!


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *