Media zien kansen voor Trijntje in Wenen

Volgens Daniël Dekker en Cornald Maas maakt Trijntje Oosterhuis met Anouk’s lied ‘Walk along’ kans op de winst op het Eurovisie Songfestival in Wenen volgend jaar. Als medewerkers van omroep AVROTROS zijn zij logischerwijs niet volledig objectief, dus kijken wij verder: wat vinden andere toonaangevende media uit binnen- en buitenland? Door: Dennis van Eersel

Richard van de Crommert, De Telegraaf
“Nederland doet volgend jaar met Trijntje absoluut weer mee voor een plek bij de bovenste vijftien op de veertig deelnemende liedjes. Maar Douze points? Walk Along is een goed nummer. Daarover geen twijfel. Maar een killer song is het niet. Er ontbreekt nog wat.”

“We hebben bij Calm After The Storm (waarmee The Common Linnets dit jaar tweede werden, red.) gezien dat topregisseur Hans Pannecoucke wonderen kan verrichten. Laat hij dat nog maar eens doen. Dan pakt Nederland op 23 mei volgend jaar wederom een top-2-positie. Of heel misschien wel een tikje hoger. Maar dan moeten echt alle registers worden opengetrokken.”

Stefan Raatgever, Algemeen Dagblad
“Met Walk Along laat Trijntje Oosterhuis geen ruimte voor twijfel over haar intenties voor het Eurovisie Songfestival: een finaleplek is slechts een tussenstation, een topklassering het uiteindelijke doel. Of het lied daar werkelijk toe in staat is, hangt sterk van de concurrentie af.”

“Voorlopig valt de midtemposong vooral op door zijn kwaliteiten als zogeheten earwurm: een liedje dat zich in je oren nestelt om er voorlopig niet meer te vertrekken. Tegelijk is Walk Along daarmee een veilige keuze, die binnen de bewezen succesformule van het festival valt. Onderscheidend zijn zal daardoor wel lastiger worden.”

Gavin Lambert, beroepsgokker van esctips
“Nederland wijkt af van de alternatieve ballads van 2013 en 2014. Trijntje levert een radiovriendelijke song met een duidelijke hook, waardoor Nederland een geduchte concurrent kan worden van de Scandinavische landen, die vaak met dit soort pop komen. Dat is wel ook het risico, met zo weinig inzendingen die bekend zijn: zal Nederland positief afsteken tegen de andere mainstream inzendingen die verwacht kunnen worden van de grotere landen? Ik moest sterk denken aan de Deense Saluna Samay (23ste in 2012 met Should have known better) en denk dat Trijntje weleens in deze regionen kan eindigen.”

Amanda Kuyper, NRC Handelsblad
“Trijntje komt met aanstekelijk, typisch Anouk-popliedje Walk Along met pit, dynamiek en uithalen. Anouk duidelijk te horen in koortje (maar zal vermoedelijk niet op het podium staan in Wenen, red.). Slimme zet denk ik: voor de uitvoering vraagt Trijntje opnieuw regisseur Hans Pannecoucke, die liedje Ilse & Waylon naar hoger plan tilde.”

Albert Verlinde, RTL Boulevard
“Bij voorbaat wisten we al dat het niet slecht zou zijn, maar ik heb zitten luisteren… het is fantastisch. Je hoort dat Anouk erachter zit en je hoort ook dat Anouk heeft meegedaan en weet wat je moet doen om hoog te komen. Klein beginnen, pak de aandacht, de camera gaat naar een meisje met een gitaar toe. Pak het publiek en dan gaat het refrein los en krijg je iedereen mee. Heel slim, echt heel goed.”

Ilse DeLange, tweede met The Common Linnets
“Het is superfris en catchy. Wauw! Ik zit nu al met mijn rood-witte vlaggetjes klaar.”

Maurice Wijnen, SBS Shownieuws
Het lied van #Trijntje is catchy, klinkt internationaal en is eenvoudig van opbouw. Een sterke inzending van Nederland! Ik vind het leuk! Na de intieme staging van de afgelopen twee jaar leent dit nummer zich perfect voor full out stage act op licht- en effectgebied.”

Frits Huffnagel bij NPO Radio 1
“Dit is het betere werk. Een stevig nummer dat wordt gezongen door een geweldige zangeres. Dit wordt een finaleplek.”

Vanessa Lamsvelt, correspondent RTL in Engeland
“De Britten zijn best enthousiast, maar of het liedje ook ‘winning material’ is? Ik vroeg het wat mensen op straat. De reacties lopen uiteen van ‘catchy’, ‘vrolijk’, ‘heel aardig’ en ‘relaxed’. Positief dus. Maar er is ook kritiek. De Engelsen vinden het einde nogal eentonig. Qua smaak lijken Engelsen best wel op Nederlanders: ze houden van goede liedjes, maar weten dat het daar bij het Songfestival niet alleen om gaat. Opvallen moet je. Of Trijntje dat doet? Ik geef 6 punten.”

Olaf Koens, correspondent RTL in Rusland
“De Russen hier zijn nogal traditioneel. Ze houden van klassiek, niet van toeters en bellen. Daarom, juist daarom, maakt Trijntje best wel een kans. De mensen die ik op straat sprak, vonden het liedje wel leuk. Eén man vond Trijntje wel wat van Rihanna weghebben. Er is overigens wel één reden waarom Trijntje een slechte start maakt: vanwege haar naam. Trijntje Oosterhuis; laat dat een Rus maar eens zeggen.”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *